4 Δεκ 2015

Ποιοι Δήμοι κινδυνεύουν με αποκλεισμό από την Κοινωφελή

Με αποκλεισμό από τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας "απειλεί" τους Δήμους που χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους σε αυτά, σε άλλους τομείς από αυτούς για.......
τους οποίους έχουν προσληφθεί και κυρίως στην καθαριότητα, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Αφορμή νέο ατύχημα που σημειώθηκε σήμερα στο Δήμο Χαλκίδας, με εργαζόμενη του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, η οποία τραυματίστηκε την ώρα που εργαζόταν.

Όπως τονίζει η Αντωνόπουλου, 
«Δυστυχώς, παρά τη ρητή εγκύκλιο του Υπουργείου και την οδηγία της ΚΕΔΕ προς όλους του Δήμους της χώρας να μην απασχολούνται εργαζόμενοι της Κοινωφελούς σε απορριμματοφόρα, οι Δήμοι εξακολουθούν να μην τηρούν τις υποχρεώσεις τους, με αποτέλεσμα σήμερα να βρισκόμαστε ενώπιον του τέταρτου ατυχήματος με εργαζόμενο στον τομέα καθαριότητας.

Στο εξής, η μη τήρηση των οδηγιών από τους επιβλέποντες φορείς, πέραν των πιθανών ποινικών ευθυνών, θα επιφέρει και κυρώσεις αποκλεισμού των Δήμων από τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας.

Επίσης, θα ήθελα να σημειώσω ότι, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας διενεργεί και θα συνεχίσει να διενεργεί ελέγχους στους επιβλέποντες φορείς του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας. 
Εντούτοις, καλώ τους εργαζόμενους να προχωρούν σε αναφορές προς το ΣΕΠΕ, σε περίπτωση που οι φορείς δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους», προσθέτει η κ. Αντωνόπουλου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...