17 Δεκ 2015

Πινγκ πονγκ με το μισθολόγιο των στρατιωτικών

Χωρίς τέλος η κοροϊδία για την αποκατάσταση των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων......

Κοροϊδίες και ψευδολογίες για άμεση λύση των μισθολογικών προβλημάτων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων χαρακτηρίζει ο συντονιστής Εξωτερικών και Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τασούλας τις υποσχέσεις του υπουργού Αμύνης, Πάνου Καμμένου. Δίδει, μάλιστα, στη δημοσιότητα τις ριζικά διιστάμενες απαντήσεις στη Βουλή του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, και του κ. Καμμένου.

Ειδικότερα, αναφέρει ο κ. Τασούλας, από την απάντηση Χουλιαράκη, στις 4-12-2015, και την απάντηση Καμμένου, στις 4-11-2015, «προκύπτει πως ούτε το άμεσα αληθεύει ούτε τα χρήματα είναι διασφαλισμένα. Η απάντηση του υπουργού Οικονομικών ομιλεί μόνο για την αποκατάσταση που εφάρμοσε η κυβέρνηση Σαμαρά ενώ για τα υπόλοιπα 50% παραπέμπει στις επικρατούσες δημοσιονομικές συνθήκες». Και προσθέτει: «Τα στελέχη των ΕΔ έχουν υποστεί βαρύτατες περικοπές στις αποδοχές και στις συντάξεις τους. Ενα μέρος αυτών των περικοπών αποκαθίσταται ήδη με νόμο της κυβέρνησης Σαμαρά. Μέχρι να αποκατασταθούν και τα υπόλοιπα δεν χρειάζονται κοροϊδίες και ψευδολογίες για άμεση λύση και δεσμευμένα κονδύλια». Και χαρακτηρίζει «δήθεν άμεση» την τακτοποίηση της καταβολής του υπολοίπου 50% των περικοπών, και «δήθεν» την ύπαρξη του κονδυλίου.

Μόνο επί Ν.Δ.
Ο ίδιος θυμίζει ότι «οι απώλειες των αποδοχών του στρατιωτικού προσωπικού, αλλά και των αποστράτων, αποκαταστάθηκαν κατά το ήμισυ (50%) με τον νόμο 4307/2014. Η κυβέρνηση Σαμαρά που ψήφισε και εφάρμοσε αυτή την αποκατάσταση είχε επιπλέον δεσμευθεί για την ολοκλήρωσή της, βάσει των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις προγραμματικές της δηλώσεις διά στόματος του κ. Π. Καμμένου διαβεβαίωσε πως “η αμέσως επόμενη ενέργειά μας είναι η έναρξη της διαδικασίας για τη μισθολογική αποκατάσταση. Εμείς θα εφαρμόσουμε την απόφαση του ΣτΕ” (9-2-2015)».
Θανάσης Αργυράκης
Ολόκληρο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...