7 Δεκ 2015

Ανοίγει το μεσημέρι η ηλεκτρονική εφαρμογή για διορθώσεις στο Ε9

Λάθη που «Φούσκωσαν» τον ΕΝΦΙΑ
Τη δυνατότητα να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις στο έντυπο Ε9 του 2015 που.....
«φούσκωσαν» τον λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ θα έχουν οι φορολογούμενοι. Το μεσημέρι αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή του Ε9 έτους 2015 για τις απαραίτητες διορθώσεις.

Ωστόσο οι διορθώσεις αφορούν μόνο στα στοιχεία του εντύπου Ε9 και όχι το έντυπο Ε2 με βαση το οποίο υπολογίζεται η έκπτωση 20% για όσους είχαν το 2014 κενό και μη ηλεκτροδοτούμενο ακίνητο. Για να γίνει διόρθωση στο Ε2 θα πρέπει να εκδοθεί νέα απόφαση καθώς για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ του 2015 έχει ληφθεί υπόψη η εικόνα του Ε2 (και του Ε1 για το εισόδημα) όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στις 9 Οκτωβρίου 2015.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί φορολογούμενοι που ενώ το 2014 είχαν κενά και μη ηλεκτροδοτουμενα ακίνητα δεν είδαν στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ την έκπτωση 20%. Και αυτό γιατί ενώ πληκτρολόγησαν τη λέξη "κενό" στην αναλυτική κατάσταση μισθωμάτων (Ε2) δεν επέλεξαν την προσυμπληρωμένη ένδειξη "κενό" στο Ε2 με αποτέλεσμα το σύστημα να μην αναγνωρίζει ότι το ακίνητο ήταν κενό και να χορηγήσει στον φορολογούμενο την έκπτωση. Ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί αν σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει οι φορολογούμενοι να κάνουν τη διόρθωση ή αν θα γίνει αυτόματα νέα εκκαθάριση.

Πάντως μετά την οριστικοποίηση αλλαγών το Ε9 θα ακολουθήσει νέα εκκαθάριση στον ΕΝΦΙΑ του 2015.
Πηγή: imerisia.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...