2 Δεκ 2015

Στις 20 Δεκεμβρίου η εκλογή προέδρου ΝΔ

Ο κύβος ερρίφθη
Εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος, θα διεξαχθεί στις 10 Ιανουάριου 2016 - Η Vodafone θα αναλάβει τη διεξαγωγή των εκλογών......
Για τις 20 Δεκεμβρίου «κλείδωσε» η ημερομηνία των εκλογών στη ΝΔ, σύμφωνα με απόφαση της ΚΕΦΕ, που συνεδρίασε για το σκοπό αυτό, το απόγευμα της Τετάρτης. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι το «γαλάζιο» επιτελείο αποφάσισε να προχωρήσει με την ανάθεση της διεξαγωγής των εκλογών στην εταιρεία Vodafone, παραβλέποντας τις όποιες επιμέρους ενστάσεις.

Ενστάσεις, οι οποίες είχαν διατυπωθεί, με αφορμή το γεγονός ότι, όπως είχε προτείνει η Vodafone, σε περίπτωση που υπάρξει δεύτερος γύρος εκλογών, αυτός θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιανουαρίου, δηλαδή με το νέο έτος και μετά τις γιορτές.

Αυτό επίσης σημαίνει ότι απορρίφθηκε η προσφορά της εταιρείας Έξυπνα Συστήματα, η οποία εμφανιζόταν να εγγυάται τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών στις 13 Δεκεβρίου. Καθώς φαίνεται, επικράτησαν οι «φωνές» εκείνες, που εξέφραζαν αμφιβολίες για το κατά πόσον θα μπορούσε μια «μικρή» εταιρεία να φέρει εις πέρας το έργο των εκλογών μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, όταν η Vodafone έδινε ως πρώτη ημερομηνία την 20ή Δεκεμβρίου.

Οι υποψήφιοι πρόεδροι είχαν χωριστεί σε δύο «στρατόπεδα»: από τη μία, οι κύριοι Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης είχαν προτάξει την ανάγκη πρώτα να βρεθεί αξιόπιστη εταιρεία και μετά να οριστεί ημερομηνία εκλογών, ενώ, από την άλλη, οι κύριοι Τζιτζικώστας και Γεωργιάδης εμφανίζονταν αμετακίνητοι για την 13η Δεκεμβρίου.

Η ΚΕΦΕ θα συνεδριάσει εκ νέου την Πέμπτη προκειμένου να καταλήξει στις λεπτομέρειες της εκλογής. Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι αποφασίσουν να συμμετάσχουν θα μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα το που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, καθώς λόγω εορταστικής περιόδου πολλοί θα βρεθούν εκτός των πόλεων που διαμένουν ή είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.
Πηγή: protothema.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...