6 Δεκ 2015

“Ζωντανή” η κυβέρνηση με 153 “ναι” - Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός 2016

- Χωρίς απώλειες για την κυβέρνηση ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός 2016
- Άγρια κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ: Τσίπρας: "Τρεις εκλογές χάσατε, μυαλό δεν βάλατε"
- Πλακιωτάκης: "Γύρισες στην πατρίδα σκλάβος της Ευρώπης, κατάντησες η ντροπή των Ελλήνων"........

- Σταθάκης: "Mega" ψέμα τα 37 ακίνητα - Είναι γνωστό πώς είμαι από πλούσια οικογένεια
- Δραγασάκης: "Η ανακεφαλαιοποίηση απέτρεψε το κούρεμα καταθέσεων"
- Μεϊμαράκης: "Δεν ψηφίζω κανένα νέο φόρο, καμία περικοπή"
- Φλαμπουράρης: "Θα κυβερνάμε μέχρι το... 1919!"
- Βενιζέλος: "Ο Τσίπρας αφαίρεσε αρμοδιότητα από το Καμμένο γιατί δεν τον εμπιστεύεται".
- Καμμένος: "Ο Βενιζέλος τρίβεται στη γλίτσα του τσοπάνη"


Υπερψηφίστηκε με 153 υπέρ και 145 κατά ο προϋπολογισμός για το 2016, χωρίς απώλειες για την κυβέρνηση. Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ο καβγάς του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Πλακιωτάκη, η κόντρα Καμμένου - Βενιζέλου για PSI - υποβρύχια, τα νεύρα του Τσακαλώτου που έπαιξε... Τζόκερ (!) και ο Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος επιχείρησε να αποποιηθεί το χαρακτηρισμό του “λαγού”, είναι τα high lights της βραδιάς.
H ψηφοφορία Με 153 ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) ψηφίστηκε από την Ολομέλεια ο κρατικός προϋπολογισμός του 2016.
«Όχι» ψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση με 145 ψήφους (ΝΔ, ΧΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων).

Απόντες από την ονομαστική ψηφοφορία ήταν ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος και ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Βαγιώνας, οι οποίοι δήλωσαν με επιστολές τους την πρόθεσή τους να καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό αν ήταν παρόντες.
Οι επιστολικές ψήφοι δεν προσμετρήθηκαν στο αποτέλεσμα, καθώς οι βουλευτές δεν απουσίαζαν σε αποστολή της Βουλής.

Τα έξοδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας υπερψήφισαν 153 βουλευτές της συμπολίτευσης και τα καταψήφισαν 145 βουλευτές της Αντιπολίτευσης

Τσίπρας: Τρεις εκλογές χάσατε, μυαλό δεν βάλατε!

Με φωνές από τα έδρανα της αντιπολίτευσης ανέβηκε στο βήμα της Βουλής για να μιλήσει για τον προϋπολογισμό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Και επέλεξε να ξεκινήσει την ομιλία του με επίθεση στη Νέα Δημοκρατία για τη στάση της στο θέμα που προέκυψε με τη συνθήκη Σέγκεν.

Αλλά δεν ήταν αυτός ο μοναδικός λόγος που ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία. Ήταν και το Ασφαλιστικό, μετά την άρνηση των πολιτικών αρχηγών να προσφέρουν συναίνεση όπως ζήτησε ο κ. Τσίπρας στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Ο πρωθυπουργός είπε πως η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί την κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό, σημειώνοντας πως υποστηρίζει ότι επί 40 χρόνια το Ασφαλιστικό ήταν βιώσιμο και κατέρρευσε τους μήνες που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. «Αυτά, ούτε στα μικρά παιδιά να μην τα λέτε!», είπε και πρόσθεσε: «Τρεις εκλογές χάσατε, μυαλό δεν βάλατε!»

Άφησε αιχμές και για τον Βασίλη Λεβέντη: «Ζητήσαμε από τα κόμματα να συμφωνήσουμε σε μη μειώσεις των συντάξεων. Ούτε συμμετοχή στην κυβέρνηση ζητήσαμε, όπως φαντάζονται κάποιοι που ψάχνουν σανίδα σωτηρίας σε οικουμενικές κυβερνήσεις. Και αρνήθηκαν. Αποφύγατε, λέτε, την παγίδα που σας έστησα. Προτιμάτε να πέσει ο λαός στο λάκκο με τα λιοντάρια. Εκτίθεστε γιατί ο ελληνικός λαός δεν τρώει κουτόχορτο».

Εμμέσως, ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και πάλι μέσω... της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Ξαφνικά κάποιοι ανακάλυψαν τους τελευταίους 2 μήνες ότι υπάρχει μια φορολαίλαπα, ένα απεχθές, όπως το χαρακτήρισαν κάποιοι, μνημόνιο», είπε. Η λέξη «απεχθές» θυμίζει... Ζωή! Και συνέχισε: «Θα ήταν αστείο αν δεν μιλούσαν οι πολιτικές δυνάμεις που όλο το προηγούμενο διάστημα μας εγκαλούσαν να υπογράψουμε άρον-άρον για συμφωνία, που είχαν κάνει καμπάνια υπέρ του "ναι"». 

Ο Τσακαλώτος... έπαιξε Τζόκερ!

Μπορεί το Τζόκερ να παίζεται με 5+1 αριθμούς αλλά αυτό δεν φαίνεται να νοιάζει πολύ τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο! Η ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ήταν ένα πραγματικό... σόου, με μαθήματα για τζόκερ και... ποδόσφαιρο.

Μετά την ένταση που επικράτησε μόλις ο κ. Τσακαλώτος ανέβηκε στο βήμα, ο υπουργός Οικονομικών θέλησε να δώσει συμβουλές στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το πως θα αποκρούουν τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης. "Πρέπει να σας βοηθήσω σύντροφοι και συντρόφισσες του ΣΥΡΙΖΑ γιατί τα έχετε πει πολλές φορές αυτά τα επιχειρήματα. Εγώ θα σας πω, για να μην κουράζεστε, τέσσερις αριθμούς, τρεις και ένα Τζόκερ: το 25, το 28, το 33 και το 50».
Και ανέλυσε τους αριθμούς του... Τζόκερ: «Το 25 είναι το ποσοστό που έπεσε το εθνικό εισόδημα στα πέντε χρόνια κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. Το 28 είναι η ανεργία. Το 33 είναι το ποσοστό πληθυσμού που είναι σε φτώχεια ή κινδυνεύει από την φτώχεια. (...) Το Τζόκερ είναι το 50, γιατί είναι οι ποσοστιαίες μονάδες που έχετε χάσει από τότε που ο δικομματισμός έπαιρνε πάνω από 80%». 

Πλακιωτάκης σε Τσίπρα: Από επαναστάτης, σκλάβος

Με επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή, όπου συζητείται ο προϋπολογισμός, ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης. Χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό κατώτερο των περιστάσεων και αλαζόνα. «Γύρισες στην πατρίδα σκλάβος της Ευρώπης, κατάντησες η ντροπή των Ελλήνων»!

«Ο κ. Τσίπρας αναπαύεται πάνω στο αλαζονικό του συννεφάκι και νομίζει πως είναι πρωθυπουργός. Θεωρεί ότι η μοίρα τον διάλεξε να φέρει σε πέρας μια εθνική αποστολή. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική», είπε αρχικά ο επικεφαλής της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως «ο βασιλιάς είναι γυμνός. Λυπάμαι κ. πρωθυπουργέ που θα σας ξυπνήσω και θα σας χαλάσω το όνειρο».

Με μεγάλη δόση ειρωνείας, ρώτησε τον κ. Τσίπρα «δεν έχετε σκίσει το μνημόνιο; Γιατί δεν φέρνετε ΠΝΠ να το καταργήσετε; Μήπως πρέπει να συνεννοηθείτε με τη φίλη σας την κα Ανγκέλα;», ενώ έκανε αναφορά στα όσα έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας και οι τότε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και νυν υπουργοί, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2015. «Θα γυρίσω ένα χρόνο πίσω, όταν ήσασταν κομμουνιστής», είπε.

«Πέρυσι ο κ. Τσίπρας αγνοούσε την λέξη συναίνεση και έβαζε πάνω απ όλα την βουλιμία του για εξουσία. Την συναίνεση την θυμήθηκε τώρα που βρέθηκε αντιμέτωπος με τις συνέπειες του τρίτου μνημονίου που υπέγραψε μόνος του», σημείωσε.

Κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό πως έφερε την χώρα στο χείλος του γκρεμού και οδηγεί την χώρα σε ξέρα. «Αποδεικνύεστε κατώτερος των περιστάσεων και υποθηκεύετε το μέλλον του τόπου», είπε και πρόσθεσε πως «κατηγορήσατε τη ΝΔ κι εμένα προσωπικά για λαϊκισμό και ανευθυνότητα όμως το καλοκαίρι η ΝΔ έδωσε οξυγόνο στην κυβέρνησή σας», κατηγορώντας την κυβέρνηση πως παίζει ανεύθυνα παιχνίδια σε βάρος του ελληνικού λαού.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό ότι επιχειρεί «να συσκοτίσει, να εξαπατήσει και να ρίξει αλλού τις ευθύνες για την αποτυχία της πολιτικής του, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με τις συνέπειες του τρίτου μνημονίου που υπέγραψε».

Άγρια κόντρα Καμμένου – Βενιζέλου για PSI και... Σάφα

Ο κακός... χαμός επικράτησε στη Βουλή λίγο αφού ολοκλήρωσε την ομιλία του ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. Τα όσα είπε για τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τα υποβρύχια και το PSI προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και ένα... πανδαιμόνιο.
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όρθιος και φωνάζοντας, ζήτησε το λόγο από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Αφού οι δυο άνδρες είχαν έναν έντονο διάλογο, ο κ. Βενιζέλος πήρε το λόγο και κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ πως χυδαιολογεί και δηλητηριάζει την πολιτική ζωή με συκοφαντίες, σημειώνοντας πως εκείνος προστάτευσε τα συμφέροντα του Δημοσίου στην υπόθεση των υποβρυχίων. 
Θέλησε δε να... πικάρει τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Άμυνας, λέγοντας πως «καταλαβαίνω ότι ο κύριος Τσίπρας στηρίζεται στον Καμμένο, ο οποίος χυδαιολογεί και αντιστρέφει την πραγματικότητα. Στην κατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ υπουργού και αναπληρωτή υπουργού Αμύνης ο Τσίπρας αφαίρεσε αρμοδιότητα από το Καμμένο γιατί δεν τον εμπιστεύεται".

Εκείνο που προκάλεσε εντύπωση ήταν πως για πρώτη φορά πήρε αποστάσεις από το PSI, λέγοντας πως «δεν είναι δική μου πολιτική, είναι της κυβέρνησης Παπαδήμου με ευρύτατη πλειοψηφία». Τόνισε όμως ότι το PSI ωφέλησε τη χώρα. Φυσικά, ήρθε η ανταπάντηση από τον Πάνο Καμμένο, που κατηγόρησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο πως έχει προσωπική ευθύνη για την υπόθεση των υποβρυχίων και... θύμισε πως ήταν εκείνος που είχε πάει στη Βουλή τον Σάφα. «Ο κ. Βενιζέλος τρίβεται στη γκλίτσα του τσοπάνη. Θυμάστε τον κ. Σάφα; Άρπαξε 500 εκατ. και έφυγε. Εσείς τον φέρατε ως σωτήρα, δεν είχατε ευθύνη; Ανέλαβε άλλα δυο υποβρύχια και δεν τα έκανε ποτέ».

«Θλιβερό να μην ξέρει ο υπουργός είτε καθόλου τα δεδομένα είτε να τα διαστρέφει τελείως. Την εταιρεία του κ. Σάφα την επέλεξαν οι ιδιοκτήτες των ναυπηγείων. Ο κ. Σάφα δεν τα εισέπραξε αυτά τα ποσά. Αυτά τα ποσά τα εισέπραξαν οι Γερμανοί ιδιοκτήτες πριν από εμάς. Εγώ δεν πήγα ποτέ στο Άμπου Ντάμπι με τον κ. Παπανδρέου. Είστε ένοχος βαριάς συκοφαντίας», ήταν η αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Από τα πυρά του υπουργού Άμυνας δεν γλίτωσε ούτε ο νυν βουλευτής του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης, που κατά τη διάρκεια του καυγά Βενιζέλου – Καμμένου διαμαρτυρόταν όρθιος. "Καθήστε κάτω κ. Θεοχάρη! Σας διόρισε κάποτε ο κ. Βενιζέλος και τώρα θέλετε να τον υπερασπιστείτε" του είπε ο Πάνος Καμμένος.
Πηγή: newsit.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...