9 Νοε 2015

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται από σήμερα, Δευτέρα, το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης το οποίο προβλέπει πλήρη πρόσβαση.......
σε όλα τα περιουσιακά και κληρονομικά δικαιώματα, αλλά αποκλεισμό από τον γάμο ή την κοινή υιοθεσίαγια τη σύναψη συμφώνου συμβίωσης και από ομόφυλα ζευγάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρώτο του άρθρο το νομοσχέδιο αναφέρει ότι «Η συμφωνία δύο ενήλικων προσώπων ανεξάρτητα από το φύλο τους, με την οποία ρυθμίζουν τη συμβίωσή τους (σύμφωνο συμβίωσης) καταρτίζεται αυτοπροσώπως με συμβολαιογραφικό έγγραφο».

Το νομοσχέδιο το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα τον περασμένο Ιούνιο τροποποιεί τον ισχύοντα νόμο, επτά χρόνια μετά την ψήφισή του, για τα ετερόφυλα ζευγάρια, ενώ η κατάρτισή του κρίθηκε αναγκαία μετά την καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο διότι δεν επέτρεπε τη σύναψη συμφώνου συμβίωσης για τα ζευγάρια του ίδιου φύλου.

Η νομοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια αποτελεί μια από τις ανεκπλήρωτες έως σήμερα υποχρεώσεις της χώρας μας, η οποία έχει υποστεί και την καταδίκη του Δικαστηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.
Πηγή: kathimerini.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...