14 Νοε 2015

Οι τζιχαντιστές κήρυξαν τον πόλεμο στην Ευρώπη

Σκοτείνιασε η πόλη του φωτός | Εκατόμβη νεκρών από τις τρομοκρατικές επιθέσεις
Το νέο πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά του Παρισιού ξυπνάει τους χειρότερους εφιάλτες της πολιτισμένης Δύσης και αλλάζει........
μια για πάντα την Ευρώπη. Μια σειρά από συντονισμένες επιθέσεις τζιχαντιστών βύθισε στο πένθος το βράδυ της Παρασκευής τη γαλλική πρωτεύουσα, πριν προλάβει να επουλώσει τις πληγές της από το μακελειό στο σατιρικό έντυπο «Charlie Hebdo» στις αρχές του χρόνου. Περισσότεροι από 150 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες ακόμη τραυματίστηκαν σε επτά ξεχωριστά αιματηρά επεισόδια σε ολόκληρη την πόλη, σε ένα σπιράλ τρόμου με την υπογραφή του Ισλαμικού Κράτους.

Το «χαλιφάτο του τρόμου» με ανακοίνωσή του που κυκλοφόρησε μέσω Διαδικτύου ανέλαβε την ευθύνη και απειλεί πλέον με νέες εκατόμβες νεκρών τη Ρώμη και το Λονδίνο. Η αυθεντικότητα του μηνύματος δεν έχει ακόμη πιστοποιηθεί, σπέρνει όμως τον τρόμο σε ολόκληρο τον πλανήτη. «Σφαγή στο Παρίσι», είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Libération», «Πόλεμος στην καρδιά της πόλης», έγραψε η «Figaro», που κυκλοφόρησαν με τις πρώτες σοκαριστικές φωτογραφίες του μακελειού, την ώρα που η Ευρώπη και οι ΗΠΑ επανεξετάζουν σε κατάσταση- σοκ τα μέτρα ασφαλείας τους.

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στο εστιατόριο «Μικρή Καμπότζη» της οδού Bichat, στο 10ο διαμέρισμα της Πόλης του Φωτός, μια περιοχή με πολυσύχναστα μπαρ, εστιατόρια και καφέ. Ενοπλοι δράστες, οπλισμένοι με καλάσνικοφ, εισέβαλαν στο κατάμεστο κτίριο και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, ενώ λίγη ώρα αργότερα ακούστηκαν εκρήξεις κοντά στο γήπεδο «Stade de France». Στο στάδιο εκείνη την ώρα βρίσκονταν 80.000 θεατές που παρακολουθούσαν το φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία, όπως επίσης και ο Φρανσουά Ολάντ.

Η Ασφάλεια απομάκρυνε άμεσα τον Γάλλο πρόεδρο, ο οποίος έσπευσε στο υπουργείο Εσωτερικών για να προεδρεύσει σε έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο για τη διαχείριση της κρίσης. Στην περιοχή οι Αρχές βρήκαν δύο διαμελισμένα πτώματα, τα οποία ανήκουν πιθανότατα σε καμικάζι αυτοκτονίας! Ο τρόμος επεκτάθηκε στη συνέχεια στο θέατρο Bataclan, όπου είχε συναυλία το καλιφορνέζικο συγκρότημα της ροκ, Eagles of Death Metal. 

Οι δράστες κράτησαν για αρκετή ώρα δεκάδες ομήρους, ενώ η Αστυνομία που εισέβαλε στο χώρο τραυμάτισε θανάσιμα τους δύο δράστες. Οι νεκροί από το Bataclan, ένα συναυλιακό χώρο-σύμβολο για την παριζιάνικη νεολαία, ξεπέρασαν τους 100. Για αρκετή ώρα, πυροβολισμοί ακούγονταν σε μια σειρά από σημεία του Παρισιού, από καφετέριες μέχρι το εμπορικό Κέντρο «Les Halles», με την πόλη τρομαγμένη να θωρακίζεται και να μεταδίδει εικόνες πανικού σε ολόκληρο τον πλανήτη.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΑΥΛΟΥΠΟΥΛΟΥ
Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...