5 Νοε 2015

Υποχρεωτική χρήση τερματικών αποδοχής καρτών για όλες τις νέες επιχειρήσεις από 2016

Μέτρα για την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών φέρνει το ΥΠΟΙΚ. Τι ανακοίνωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδης. Πώς θα αλλάξουν οι ρυθμοί είσπραξης του ΦΠΑ, όταν..........
εφαρμοστεί το μέτρο

Επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με υποχρεωτική εφαρμογή των τερματικών συστημάτων αποδοχής καρτών (POS) από τις αρχές του 2016 για όλες τις επιχειρήσεις που κάνουν έναρξη προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης στη Βουλή και ανακοίνωσε την προώθηση μέτρων για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων που δυσκολεύονται να προμηθευτούν τα εν λόγω συστήματα.

«Θέση μας είναι η πλήρης επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Δεν θα διστάσουμε να συγκρουστούμε με τα όποια συμφέροντα γι’ αυτό» είπε ο κ. Αλεξιάδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Χρήστου Μπουκώρου και ανακοίνωσε ότι από 1η Ιανουαρίου θα καθίσταται η υποχρεωτική η χρησιμοποίηση τερματικών αποδοχής καρτών.
Σημείωσε, μάλιστα, ότι θα κατατεθεί σύντομα νομοθετική ρύθμιση η οποία θα επιτρέπει την προμήθεια τέτοιων συστημάτων ακόμη και από επιχειρήσεις που βρίσκονται στον Τειρεσία. Επίσης, με άλλη διάταξη θα καθίστανται ακατάσχετοι από το Δημόσιο και τις τράπεζες οι λογαριασμοί των εσόδων του συστήματος POS καθώς και των ηλεκτρονικών συναλλαγών των επιχειρήσεων. «Πρέπει να πάμε σε αυτές τις αλλαγές αν θέλουμε να πετύχει αυτό το σύστημα».

Ο κ. Αλεξιάδης χαρακτήρισε, μάλιστα, επιτακτική ανάγκη την πλήρη καθιέρωση των ηλεκτρονικών συναλλαγών. «Αυτή τη στιγμή δεν έχει έρθει ακόμη στα ταμεία μας ο ΦΠΑ που εισπράχτηκε τον Αύγουστο στη Μύκονο. Αν είχαμε σύστημα POS θα είχε έρθει την επόμενη μέρα» είπε χαρακτηριστικά.
Πηγή: news247.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...