5 Νοε 2015

Πάρντο... βάλτο και φεύγει για «16»! Ολυμπιακός - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-1

Ο Σίλβα με... μαγική αλλαγή τον Πάρντο, που πέτυχε 2 γκολ (στο 90' το δεύτερο), οδήγησε τον Ολυμπιακό στην νίκη-ανατροπή με 2-1 επί την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και πλέον.......
έχει στο χέρι του την πρόκριση στους «16»! Με 10 από το 79' οι Κροάτες!

Το 'χει η καταγωγή του. Να τρομοκρατεί. Να κάνει... ζημιές. Κόστισε κάτι παραπάνω στον Ολυμπιακό για να τον φέρει στην Ελλάδα (4,5 ζεστά χαρτιά στην Μπράγκα) αλλά ήθελε τον Κολομβιανό στο ρόστερ του. Κυρίως ο Σίλβα. Ηξερε ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει. Κι ευτυχώς για τον Ολυμπιακό δεν ήξεραν οι αντίπαλοι.

Ο Φελίπε Πάρντο (περί ου ο λόγος) μπήκε στο 63' και στο 65' έκανε το 1-1 στην πρώτη του επαφή με την μπάλα. Αλλά είχε σκοπό να τρομοκρατήσει κι άλλο ο Κολομβιανός. Δεν του έφτανε η ισοπαλία. Κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά στο 89' και έκανε και το 2-1! Εγραψε ιστορία ο Πάρντο και μαζί του γράφει ο Ολυμπιακός. Τρίτη σερί νίκη σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ εξασφάλισε από αρχές Νοέμβρη (!) την συνέχειά του στην Ευρώπη και είναι έναν βαθμό διαφορά (ίσως και κανέναν) από την πρόκρισή τους στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Εννιά στα εννιά στο πρωτάθλημα, τρία στα τέσσερα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι εβδομάδες περνάνε και ο Ολυμπιακός έχει μόνο μια ήττα. Από την Μπάγερν!

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ
Καμία αλλαγή σε σχέση με το παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ. Τακτικά οι δύο προπονητές πήγαν το ματς με το ίδιο σύστημα με τον Σίλβα να προτιμά τον Ερνάνι αντί του Πάρντο θέλοντας ένα πιο επιθετικό σχήμα την ίδια ώρα που ο Μάμιτς πήγε σε αναγκαστικές αλλαγές που του βγήκαν μιας και ο Πιάτσα ήταν αρκετά κινητικός στ' αριστερά με τον Φερνάντες να παίζει στ' αριστερά.

Ουσιαστικά δεν άλλαξε κάτι και κατά την διάρκεια του αγώνα. Το 4-2-3-1 έμεινε απαράλλαχτο με τον Πάρντο να διορθώνει το λάθος του Ερνάνι και τον Μάμιτς να μην αλλάζει το 4-3-3 μετά τις αλλαγές του. Μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Σίλβα αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα βλέποντας πως η Ντιναμό παίζει με παίκτη λιγότερο κι έβγαλε χαφ (Κασάμι) κι έβαλε φορ (Φινμπόγκασον).

ΜΙΑ ΦΑΣΗ ΕΝΑ ΓΚΟΛ
Κάθε ματς Τσάμπιονς Λιγκ είναι δύσκολο. Οποια κι αν είναι η ομάδα. Κάθε λάθος τιμωρείται. Και ο φετινός Ολυμπιακός το κατάλαβε την 4η αγωνιστική κόντρα στην Ντιναμό. Είχε το ματς στον έλεγχο του, πίεζε τους Κροατές, έφτιαξε φάσεις αλλά βρέθηκε να χάνει!

Στο 21' οι Κροάτες από πλάγιο άουτ έβγαλαν φάση με τον Πίβαριτς να βγάζει σέντρα (ο Ερνάνι τον άφησε ανενόχλητο) και τον Χότζιτς να πιάνει την κεφαλιά στην μικρή περιοχή και ν' ανοίγει. Αν και ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος είχε τις φάσεις του (με Φορτούνη, Ερνάνι και Σιόβα) αλλά πήγε στ' αποδυτήρια πίσω στο σκορ.

ΜΠΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕΙ
Προφανώς και θ' αντιδρούσε ο Ολυμπιακός. Μέσα στο «Καραϊσκάκης» παίζει με τη Ντιναμό. Και το έκανε. Αμεσα. Κυνηγούσε μπάλες, έβγαλε ένταση και στο 54' ο Ιντέγε κέρδισε πέναλτι. Κι όμως η πιο μεγάλη ευκαιρία των «ερυθρόλευκων» μιας και ο Φορτούνης αστόχησε ή για ν' ακριβολογούμε ο Εντουάρντο το έπιασε και στο ριμπάουντ ο Ελληνας μέσος έστειλε την μπάλα άουτ.

Αμεσα αλλαγή με τον Πάρντο να μπαίνει στην θέση του Ερνάνι, ο Σίλβα να διορθώνει το λάθος του και ο Κολομβιανός στην πρώτη του επαφή με την μπάλα να σκοράρει! Κάθετη του Ιντεγε, ένα κοντρόλ από τον Πάρντο και γκολ!

ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ
Δεν συμβιβάζεται ο φετινός Ολυμπιακός. Και γι' αυτό ο Μάρκο Σίλβα μετά την αποβολή του Πίβαριτς αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα. Ο Φίνμπο δίπλα στον Ιντέγε και πίεση για το γκολ της νίκης.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν φοβήθηκαν το πήγαν το ματς μέχρι τέλους και δικαιώθηκαν. Πάλι με τον Πάρντο στο 89' γύρισαν το παιχνίδι, έκαναν την ανατροπή και πέτυχαν ακόμα μια σπουδαία νίκη.

ΜΑΝ OF THE MATCH: Θέλει και ρώτημα; Αμφιβάλλει κανείς; Σκέφτεται κάποιος κάποιον άλλον; Ο Φελίπε Πάρντο έγινε αλλαγή έβαλε δύο γκολ και έκανε το 0-1, 2-1!

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Κασάμι, Ιντέγε, Μιλιβόγεβιτς, Μασουακού. Με την σειρά που τους γράφουμε. Ξεχώρισαν, τα έδωσαν όλα και έσπρωξαν τον Ολυμπιακό για μια επική ανατροπή.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ερνάνι. Δεν μπήκε ποτέ στο ματς. Είχε διάθεση, είχε όρεξη αλλά σε τέτοια παιχνίδια θέλει ένταση, πάθος, τσαμπουκά. Στοιχεία που έχει ο Πάρντο και όχι ο Πορτογάλος. Εγινε αλλαγή και ο Ολυμπιακός γύρισε το ματς.

Η ΓΚΑΦΑ: Ουσιαστικά δεν είναι το χαμένο πέναλτι του Φορτούνη. Υπάρχει και τερματοφύλακας. Ναι η εκτέλεση ήταν κακή αλλά πιο κακό ήταν το τελείωμα του Ελληνα μέσου στο ριμπάουντ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Εξαιρετικός ο Λαχόζ. Δεν είχε θέματα κατά την διάρκεια του αγώνα. Σωστό το πέναλτι, σωστή και η αποβολή. Ελέγχεται για το αν θα μπορούσε να δώσει απευθείας κόκκινη στον Γκονζάλβες στη φάση του πέναλτι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ : Τι να πει κανείς για τον φετινό Ολυμπιακό; Είναι τρένο δίχως φρένα. Τρεις σερί νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν ξαναθυμόμαστε. Και οι «ερυθρόλευκοι» το έκαναν κι αυτό. 9 βαθμοί μετά από 4 αγωνιστικές έχει κλειδώσει την τρίτη θέση του Γιουρόπα Λιγκ και είναι μια ανάσα από τους «16» τους Τσάμπιονς Λιγκ!

Οι συνθέσεις:
Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία (51' λ.τρ. Ντα Κόστα), Σιόβας, Μασουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (80' Φινμπόγκασον), Ερνάνι (63' Πάρντο), Φορτούνης, Σεμπά, Ιντέγε.
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Ζόραν Μάμιτς): Εντουάρντο, Ματέλ, Γκονσάλο Σάντος, Ταραβέλ, Πίβαριτς, Αντολιτς, Ρογκ, Μασάδο, Φερνάντες (88' Mούσα), Πιάτσα (80' Σιγκάλι), Χότζιτς (57' λ. τρ. Ενρίκες)
Πηγή: gazzetta.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...