9 Φεβ 2016

Αποδείξεις: Κρατήστε τις όλες μέχρι να έρθει η ώρα του πλαστικού χρήματος

Ποιες αποδείξεις πρέπει να κρατάμε και οι φορολογικές κλίμακες. Βαριές «καμπάνες» για τα αυτοκίνητα. Το ΥΠΟΙΚ κάνει.......
διασταυρώσεις για να εντοπιστούν τα ανασφάλιστα οχήματα και όσα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ
 
Για την ώρα θα πρέπει να μαζεύουμε αποδείξεις τκαι όταν έρθει η ρύθμιση θα πρέπει να συλλέγουμε τις ηλεκτρονικές , όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, στην πρωινή εκπομπή του Αντέννα.

"Σε σχέση με τις αποδείξεις του 2016, σε όσες περιπτώσεις έχουμε αφορολόγητο, οι φορολογούμενοι πρέπει να μαζέψουν αποδείξεις. Θα έρθει διάταξη για τα θέματα του αφορολόγητου, που θα συνδέει το αφορολόγητο με αποδείξεις, χωρίς να κρατά ο φορολογούμενος τις αποδείξεις, θα υπάρχει σύνδεση με την τράπεζα" είπε, ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι "αυτό θα ισχύσει μόλις έρθει η διάταξη, στην οποία θα ξεκαθαρίζεται και ποιες δαπάνες θα δικαιολογούνται".

Στο χτίσιμο του αφορολόγητου θα υπολογίζονται όλες οι δαπάνες μέσω πλαστικού τραπέζης είτε αυτές έγιναν με τη χρήση κάρτα είτε μέσω διαδικτύου, είπε και αναφερόμενος στο ύψος των αποδείξεων που θα πρέπει να συγκεντρωθούν για το αφορολόγητο, συνέστησε λίγη "υπομονή, μέχρι να έρθει η διάταξη", αρνούμενος να δώσει περεταίρω στοιχεία.

"Δεν είναι δυνατό να υπάρχουν κίνητρα παντού. Είναι πατριωτικό καθήκον όλων να κόβουν ή να ζητούν αποδείξεις" είπε και τόνισε "πιέζουμε όσο γίνεται περισσότερο στο θέμα των τραπεζικών προμηθειών... σε βάθος χρόνου οι συναλλαγές με τις κάρτες θα γίνουν υποχρεωτικές για όλες τις επιχειρήσεις".

Βαριές «καμπάνες» για τα αυτοκίνητα
Το υπουργείο Οικονομικών κάνει διασταυρώσεις για να εντοπιστούν τα ανασφάλιστα οχήματα και όσα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ. Όσοι υπάγονται σε αυτές τις δύο κατηγορίες, θα λάβουν ειδοποιητήρια από το υπουργείο, όπως διευκρίνισε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, προσθέτοντας ότι τα ειδοποιητήρια θα ληφθούν από τους ιδιοκτήτες μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

"Δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορούν αυτοκίνητα τα οποία δεν είναι ασφαλισμένα", είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών.

Αναφερόμενος στους 800.000 οδηγούς που δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας, είπε ότι, επίσης θα σταλούν ειδοποιήσεις.

Εξετάζεται συνολική αλλαγή στη φορολογία των αυτοκινήτων. "Τα αυτοκίνητα έχουν φορολογηθεί υπέρμετρα", είπε προαναγγέλλοντας ελαφρύνσεις σε κάποιες κατηγορίες χρήσης των οχημάτων. 

Φορολογικές κλίμακες
Για τους άνεργους και τους φοιτητές θα έρθει σύντομα διάταξη στην οποία θα αλλάξουν τα κριτήρια φορολόγησης, σημείωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών.

Σχετικά με τα δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της για τις φορολογικές κλίμακες, σημείωσε ότι, "δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα". "Υπάρχουν πολύ καλές ειδήσεις στο θέμα αυτό, ωστόσο, δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι όσο η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη".

"Στόχος μας είναι να μεταφέρουμε βάρος από το υψηλά στα χαμηλά και πολύ χαμηλά εισοδήματα, συμπλήρωσε για τις κλίμακες, επαναλαμβάνοντας ότι θα υπάρξουν πολύ θετικές ειδήσεις για το θέμα. 

Έκκληση στους αγρότες για διάλογο
"Είμαι διατεθειμένος να πάω οπουδήποτε για να κάνω διάλογο με τους αγρότες" είπε απευθύνοντας έκκληση στους αγρότες, τονίζοντας ωστόσο ότι αναφέρεται σε ουσιαστικό διάλογο. "Δεν μπορώ να ακούω για 12.000 αφορολόγητο, τη στιγμή που δεν φορολογείται η επιδότηση" είπε, "στις 12.000 που έχουν αίτημα οι αγρότες, αντιστοιχεί στο 96% των φορολογικών τους δηλώσεων, κάτι που σημαίνει ότι κανένας δεν θα πληρώνει φόρους".

"Η κυβέρνηση κάνει υπομονή και έκκληση για διάλογο: Να έρθουν οι αγρότες όπου θέλουν και να κουβεντιάσουμε" είπε ο αναπληρωτής Υπουργός.

Αναφερόμενος, τέλος στο ζήτημα της φορολόγησης καπνού, αλκοόλ και πετρελαίου, σημείωσε ότι, "έχουμε ήδη δεδομένα ότι για την αύξηση της και πήραμε το μάθημά μας", εννοώντας τη χαμηλή εισπραξιμότητα και τη φοροδιαφυγή και συμπλήρωσε: "Δεν έχουμε τη λογική: φόροι, φόροι, φόροι, αλλά να έχουμε εισπραξιμότητα από αυτούς που έχουμε".
Πηγή: news247.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...