1 Δεκ 2015

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εκλογές στη Νέα Δημοκρατία όταν θα είμαστε έτοιμοι

«Αν δεν γίνουν τέλος του 2015, θα γίνουν αρχές του 2016»
Δεν θα ξαναβάλουμε το κάρο μπροστά από το άλογο, είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος - Θεωρώ απίθανο........
το ενδεχόμενο διάσπασης, τόνισε.
Οι εκλογές στην Νέα Δημοκρατία θα γίνουν όταν θα είμαστε έτοιμοι, τόνισε το πρωί της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις με αξιόπιστες εταιρίες, οι οποίες θα υποδείξουν την ημερομηνία των εκλογών. Εάν δεν καταφέρουμε να γίνουν στο τέλος του 2015 θα γίνουν στις αρχές του 2016. Θα ήθελα οι εκλογές να είχαν γίνει, όμως, δεν θα ξαναβάλουμε το κάρο μπροστά από το άλογο» είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος.

Ο κύριος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «απίθανο» το ενδεχόμενο διάσπασης, ενώ πρόσθεσε ότι «μέχρι να εκλεγεί πρόεδρος, η Νέα Δημοκρατία θα αντιπολιτεύεται με τη μέγιστη δυνατή σοβαρότητα και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα».

«Αν εκλεγώ Πρόεδρος θα ζητήσω τις παραιτήσεις όλων για να στελεχώσουμε τη Νέα Δημοκρατία από την αρχή με μια πολύ πιο λιτή δομή» είπε ο βουλευτής του κόμματος, ενώ σχετικά με τους πρώην προέδρους ανέφερε: «Δεν έχω δει τον κ. Σαμαρά ούτε τον κ. Καραμανλή να παρεμβαίνουν σε αυτήν τη διαδικασία. Με τον κ. Σαμαρά υπήρχαν διαφορές που είχαν να κάνουν με την οικογενειακή ιστορία. Από τη στιγμή που δέχθηκα να γίνω υπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά άφησα τα ιστορικά βαρίδια πίσω μου».

Ο κύριος Μητσοτάκης, στην συνέντευξη που έδωσε στον Σκάι, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, δηλώνοντας: «Η Νέα Δημοκρατία δεν θα γίνει δεκανίκι μιας Κυβέρνησης που μας οδηγεί σε λάθος κατεύθυνση. Στις επιμέρους διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που συμφωνούμε θα τις ψηφίζουμε. Η Κυβέρνηση ούτε μας θέλει ούτε τη θέλουμε! Εάν ο κ. Τσίπρας έχει ζήτημα πλειοψηφίας ας συγκροτήσει άλλη πλειοψηφία χωρίς εμάς. Εμείς είμαστε αντιπολίτευση. Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών έγινε για να διαφωνήσει ο κ. Τσίπρας και να πάει μετά στην Κ.Ο. να τους ζητήσει να στηρίξουν. Πραγματική διάθεση συναίνεσης δεν υπάρχει. 
Ο κ. Τσίπρας επιδιώκει, υποτίθεται, τη συναίνεση όμως δεν είναι αξιόπιστος συνομιλητής. Εάν ζητήσει συγνώμη θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα». Σημείωσε ακόμα πως «η πρόταση Μεϊμαράκη προεκλογικά για καφέ στην Κουμουνδούρου δεν με έβρισκε σύμφωνο και σας διαβεβαιώνω ότι δεν είχε συζητηθεί στα όργανα της Νέας Δημοκρατίας».

«Είμαι υπέρ της συναίνεσης υπό δυο προϋποθέσεις: Πρώτον να υπάρχει ειλικρινής αυτοκριτική από τον κ. Τσίπρα και δεύτερον η συνεννόηση να είναι πολύ ευρύτερη πάνω σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Εμείς δεν παρέχουμε μια συναίνεση αλα καρτ! Όταν συνεχίζεται το πάρτι στο Δημόσιο και καταστρέφεται η Παιδεία δεν μπορούμε να συζητάμε για συναίνεση. 

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ στελεχώνει το Κράτος με κολλητούς και φίλους θα πρότεινα στον κ. Τσίπρα, ως κίνηση πραγματικής συναίνεσης, να βρούμε όλοι μαζί έναν τρόπο αντικειμενικό να επιλέγουμε θέσεις ευθύνης στο Δημόσιο» συμπλήρωσε ενώ όπως δήλωσε ο ίδιος δεν βλέπει ενδεχόμενο εκλογών: «Η Νέα Δημοκρατία δεν θα πρέπει να επιζητά εκλογές γιατί δεν είναι έτοιμη να κυβερνήσει».
Πηγή: protothema.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...