10 Δεκ 2015

Σε 24ωρη απεργία αύριο οι υπάλληλοι των Περιφερειών

Με κεντρικό αίτημα την συνέχιση της μισθοδοσίας τους από τον κρατικό προϋπολογισμό......
οι περιφερειακοί υπάλληλοι πραγματοποιούν αύριο 24ωρη πανελλαδική απεργία ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους ΟΣΥΑΠΕ.

Ζητούν να ακυρωθεί η επίμαχη τροπολογία για την καταβολή της μισθοδοσία τους από ίδιους πόρους των Περιφερειών (από 1η Ιανουαρίου 2016) και δηλώνουν ότι δεν θα δεχθούν καμία αλλαγή στην καταβολή των μισθών άλλα ούτε να μείνουν στον αέρα.

Η κινητοποίηση, περιλαμβάνει συγκέντρωση με την άφιξη υπαλλήλων από όλη την χώρα το μεσημέρι στην πλ. Κλαθμώνος και συνάντηση εκπροσώπων τους με τον υπουργό Εσωτερικών προκειμένου να αποσαφηνιστεί η κατάσταση.

Ο πρόεδρος της ΟΣΥΑΠΕ 'Αλκης Ζαβερδινός με δηλώσεις του στο ΑΠΕ_ΜΠΕ χαρακτηρίζει ζήτημα μείζονος σημασίας για τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης τον τρόπο μισθοδοσίας των υπαλλήλων. Στην περίπτωση της εγγραφής του κονδυλίου μισθοδοσίας στον προϋπολογισμό των Περιφερειών εκτιμά, ότι θα περικοπούν επιδόματα και άλλες παροχές ενώ θα περιοριστεί και η οικονομική δυνατότητα των περιφερειών για άσκηση δράσεων και πολιτικών κοινωνικοοικονομικού χαρακτήρα. Θεωρεί «άκυρο» το επιχείρημα του υπουργού ότι με αυτόν τον τρόπο «θα μπει τάξη» στα οικονομικά και υπενθυμίζει ότι πλέον οι Περιφέρειες λειτουργούν με δεσμευμένα τα ταμειακά τους διαθέσιμα.

Τέλος, ο κ. Ζαβερδινός ζήτησε στην κατεύθυνση του αγώνα που πραγματοποιεί η Ομοσπονδία, την συμπαράσταση των Περιφερειαρχών της χώρας.
Πηγή: imerisia.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...