13 Νοε 2015

Υπόθεση Δήμου Μυκόνου: Αθώοι όλοι οι αιρετοί κατηγορούμενοι και ένας Δημ. Υπάλληλος - Ποια είναι η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου

Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ν. Αιγαίου για τα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης στον Δήμο Μυκόνου.
Αθωώθηκαν οι τέσσερις αιρετοί (Δήμαρχοι-Αντιδήμαρχοι), ως προς την........
σοβαρότατη κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος και ο Δημοτικός υπάλληλος Κωνσταντίνος Κατσούδας για το αδίκημα της πλαστογραφίας - Ένοχοι οι δύο υπάλληλοι της Οικονομικής Υπηρεσίας στον Δήμο για το αδίκημα της υπεξαίρεσης.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Νοτίου Αιγαίου, σήμερα το μεσημέρι στο άκουσμα της ετυμηγορίας:

Αθώοι, κρίθηκαν οι πρώην Δήμαρχοι Μυκόνου, Χρήστος Βερώνης και Αθανανάσιος Κουσαθανάς-Μέγας και οι δύο Αντιδήμαρχοι Αλέξανδρος Βαμβακούρης και Θρασύβουλος Κοντομήτρος, οι οποίοι είχαν το επίμαχο διάστημα την ευθύνη των Οικονομικών του Δήμου, ο Δημοτικός υπάλληλος Κωνσταντίνος Κατσούδας καθώς και ο επιχειρηματίας.

Την ενοχή του πρώην αναπληρωτή προϊστάμενου του Τμήματος Εσόδων, Αντώνη Ρουσσάκη, για το αδίκημα της υπεξαίρεσης στα ταμεία του Δήμου Μυκόνου, με την ποινή της κάθειρξης των 20 ετών και 6 μηνών καθώς και του βοηθού Δημοτικού ταμία Αντώνη Αρτέμη, με την ποινή της κάθειρξης των 15 ετών και 6 μηνών, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Νοτίου Αιγαίου.

Οι εφέσεις δεν είχαν αναστέλλουσα ισχύ, με αποτέλεσμα οι δύο καταδικασθέντες να οδηγηθούν στη φυλακή.

Κατά την απολογία του στο δικαστήριο ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας Αντώνης Ρουσσάκης ομολόγησε, ενώ ο πρώην εισπράκτορας του Δήμου Αντώνης Αρτέμης, αν και παραδέχθηκε την ύπαρξη πλαστών διπλοτύπων, υποστήριξε ότι δεν είχε κανένα όφελος και απέδωσε όλη την ευθύνη στον πρώτο κατηγορούμενο.

Ουδείς από τις 51 μάρτυρες της πολύκροτης υπόθεσης κατηγόρησε, τους πρώην δημάρχους Μυκόνου, (Χρήστο Βερώνη και Αθανάσιο Κουσαθανά-Μέγα), καθώς και τους Αντιδημάρχους (Αλέξανδρο Βαμβακούρη και Θρασύβουλο Κοντομήτρο), για ανάμειξή τους στην υπόθεση, ενώ το δικαστήριο έκρινε ότι, αποκλειστικά αρμόδια για τη σύνταξη των βεβαιωτικών καταλόγων του τέλους παρεπιδημούντων, ήταν η Οικονομική Υπηρεσία, με την εκάστοτε Δημοτική Αρχή απλά να συνυπογράφει και έτσι δεν καταλόγισε δόλο στους αιρετούς.
Newsroom mykonosticker.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...