4 Νοε 2015

Καταψηφίστηκε και αποσύρεται το άρθρο για φόρο στις ελληνικές ζυθοποιίες

Από τα μέλη της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου
Ρήγμα στον κυβερνητικό συνασπισμό - «Όχι» ψήφισαν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ - Το άρθρο 52 καταψηφίζεται και δεν θα εισαχθεί ........
προς ψήφιση στην Ολομέλεια με το τελικό σχέδιο νόμου
Το πρώτο ουσιαστικό ρήγμα στον κυβερνητικό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προκάλεσε το άρθρο του πολυνομοσχεδίου με τα νέα προαπαιτούμενα που προβλέπει αύξηση του φόρου στις ελληνικές ζυθοποιίες. 

Πρόκειται για το άρθρο 52 που καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία των μελών της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου καθώς δεν το ενέκρινε η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ και αποσύρεται από το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου που θα εισαχθεί στην Ολομέλεια για συζήτηση σήμερα το απόγευμα.

Υπερ της αύξησης του φόρου στις ελληνικές ζυθοποιίες τοποθετήθηκαν μόνο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα τόσο οι βουλευτές όλων των κομμάτων (πλην ΣΥΡΙΖΑ) όσο και οι εκπρόσωποι των φορέων εξήγησαν στους αρμόδιους υπουργούς πως η προωθούμενη διάταξη θα οδηγήσει σε κλείσιμο των ελληνικών εταιριών μια εκ των οποίων δραστηριοποιείται και στηρίζει την περιοχή της Θράκης.

Επίσης, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος με σχόλιό του στο twitter είχε ξεκαθαρίσει ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει ενώ εξέθεσε τους αρμόδιους υπουργούς υποστηρίζοντας ότι η διάταξη δεν περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα.
Πηγή: protothema.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...