3 Νοε 2015

Μοσκοβισί: Μένουν τρία-τέσσερα εκκρεμή ζητήματα για τα 2 δισ. ευρώ

Αγωνία ως το Eurogroup της Δευτέρας - Θερμά λόγια στο υπουργείο Οικονομικών αλλά «σφίγγα» ο Επίτροπος για την αποσύνδεση της ανακεφαλαιοποίησης......

Τρία - τέσσερα εκκρεμή ζητήματα βλέπει ο Επίτροπος Μοσκοβισί ως το Eurogroup της Δευτέρας. Στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή του με το οικονομικό Επιτελείο την Τρίτη το απόγευμα, τόνισε πως αν δεν επιλυθούν τις επόμενες ημέρες «η δουλειά μας δεν θα είναι εύκολη» την Δευτέρα.
Από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε λόγο για πολύ σημαντικά θέματα με οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις.

Στην αίθουσα Τύπου του υπουργείου Οικονομικών το κλίμα ήταν θερμό. Οι δύο πλευρές διαπίστωσαν βελτίωση της συνεργασίας ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Μοσκοβισί μίλησε για τη δυνατότητα οικοδόμησης ενός νέου success story για την Ελλάδα.

Παρά ταύτα δεν απάντησε στα επίμονα ερωτήματα για το αν θα αποσυνδεθεί η αξιολόγηση από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Τόνισε απλά την ανάγκη για βιώσιμες τράπεζες.

Για το χρέος ο Επίτροπος είπε ότι το θέμα θα συζητηθεί όταν έρθει η ώρα με φιλοδοξία και πραγματισμό και με τρόπο πολιτικά αποδεκτό. Προτάσεις θα υποβληθούν, όπως είπε, από ΕΚΤ, ΔΝΤ και Κομισιόν.

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι η κυβέρνηση θα ανοίξει το θέμα πριν τα Χριστούγεννα και ότι ήδη εργάζεται ομάδα στο Υπουργείο που θα ενημερώσει το ΚΥΣΟΙΠ.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε:

-Γίνεται πρόοδος πάνω στις δεσμεύσεις του Αυγούστου αλλά θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα τις επόμενες μέρες και εβδομάδες για να ανοίξει ο δρόμος για το επόμενο πακέτο προαπαιτούμενων και την αξιολόγηση

-Είναι σημαντικό να γίνουν τα βήματα που απομένουν

-Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη και να ευημερεί μέσα σε αυτήν.

Ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι οι θεσμοί πρέπει να αντιληφθούν ότι υπάρχουν πράγματα που γίνονται σε μια ύφεση και πράγματα που δεν γίνονται.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι η κυβέρνηση έχει καταρτίσει έναν ξεκάθαρο οδικό χάρτη που περιλαμβάνει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το κλείσιμο της αξιολόγησης και τη συζήτηση για το χρέος.
Πηγή: tovima.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...