8 Νοε 2015

Κόντρες και… συμμαχίες 15 ημέρες πριν από τις κάλπες

Το παρασκήνιο στα στρατόπεδα των τεσσάρων υποψηφίων
Οι άνανδρες γροθιές του φασιστικού χεριού κατά του Γιώργου Κουμουτσάκου ένωσαν την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., που κινήθηκε συντονισμένα και........
σύσσωμη κατέθεσε επίκαιρη επερώτηση στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση για το θέμα Φίλη. Ωστόσο, στον παράλληλο κόσμο της εσωκομματικής διαδικασίας τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα Κυριάκος Μητσοτάκης, Απόστολος Τζιτζικώστας και Αδωνις Γεωργιάδης ανταλλάσσουν πυρά μεταξύ τους για μια σειρά θεμάτων, ενώ ταυτόχρονα φέρεται ότι έχουν συγκροτήσει μέτωπο κατά του προέδρου του κόμματος, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος κρατά αποστάσεις από τους άλλους τρεις συνυποψηφίους του, καθώς, όπως σημείωναν στενοί συνεργάτες του στον «Ε.Τ.» της Κυριακής, συνειδητά δεν απαντά στις επιθέσεις και επικεντρώνει τη στρατηγική του στο πεδίο της πολιτικής συζήτησης.

«Η Ν.Δ. είναι κόμμα εξουσίας και η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να αντιπαρατεθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν επιτρέπεται να ξεφτιλίζεται έτσι, όταν ο κόσμος έχει ένα σωρό προβλήματα και η κυβέρνηση έχει διαλύσει τον τόπο», έλεγε χαρακτηριστικά στον «Ε.Τ.» της Κυριακής πρόσωπο-σύμβολο της κεντροδεξιάς παράταξης.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ:
Ενωτικός στο κόμμα,
μαχητικός στην αντιπολίτευση


Το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης βρισκόταν στο γραφείο του στη Βουλή, την ώρα που λίγα μέτρα πιο δίπλα, στην αίθουσα της Ολομέλειας, βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση επί των προαπαιτουμένων που είχε καταθέσει η κυβέρνηση. Το βλέμμα του ήταν στραμμένο προς την οθόνη του κλειστού κυκλώματος που μετέδιδε τη διαδικασία, όταν οι δύο συνεργάτες του που ήταν παρόντες τον είδαν να πετάγεται από την καρέκλα του, να παίρνει το σακάκι του και να φεύγει.

«Πάω να ακούσω τον Κυριάκο», τους είπε. Στο βήμα είχε ανέβει ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος το ίδιο πρωί είχε εξαπολύσει πυρά εναντίον του για το θέμα του δημόσιου διαλόγου, δηλώνοντας ότι τον προσβάλλει η στάση του προέδρου της Ν.Δ., που, όπως είπε, δεν θέλει να συζητήσει μαζί του. Ωστόσο, ο κ. Μεϊμαράκης όχι μόνο παρακολούθησε την ομιλία του συνυποψηφίου του αλλά στο τέλος σηκώθηκε όρθιος και τον χειροκρότησε θερμά.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ
Διαβάστε περισσότερα στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...