7 Νοε 2015

Καθυστερείς 1 ημέρα να πληρώσεις; Σε πετάνε έξω από τις 100 δόσεις!

Μια ακόμη τρελή απαίτηση των δανειστών απειλεί να τινάξει στον αέρα τη διαπραγμάτευση. Η ρύθμιση για τις 100 δόσεις....
που δίνει ανάσα σε χιλιάδες πολίτες που δεν έχουν να πληρώσουν, έχει γίνει αντικείμενο αντιπαράθεσης με τους δανειστές.

Συγκεκριμένα οι δανειστές φέρεται να ζητούν το «ξήλωμά» της ώστε οι οφειλέτες που θα καθυστερήσουν έστω και μια ημέρα να πληρώσουν τις τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις τους να πετάγονται έξω από τη ρύθμιση.

Αν κάποιος οφειλέτης δεν πληρώνει μια δόση ή δεν πληρώσει π.χ. μια δόση του ΕΝΦΙΑ ή του φόρου εισοδήματος, τότε θα χάνει τις ευνοϊκές διατάξεις της ρύθμισης που εντάχθηκε. Η Αθήνα δεν το δέχεται και αντιπροτείνει να μπορούν όλοι –ανεξαρτήτως αν έχουν ληξιπρόθεσμη ή μη οφειλή– να ενταχθούν στη ρύθμιση των 12 δόσεων. Επίσης, εξετάζεται και το ενδεχόμενο σταδιακής μείωσης του ορίου των 26 ημερών, ανάλογα με την πορεία της οικονομίας.

Οι δανειστές ζητούν επίσης να περάσουν από «κόσκινο» όσοι εντάχθηκαν στη ρύθμιση ώστε να διαπιστωθεί αν πληρούσαν τις προϋποθέσεις. Θέλουν ακόμη αυστηρά κριτήρια ένταξης και στη ρύθμιση των 100 δόσεων και σ’ αυτή των 12 δόσεων. Να γίνεται δηλαδή σύνδεση με τα περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη ή το εισόδημά του. Τέλος πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξουν αλλαγές στην άτοκη καταβολή των δόσεων.
Πηγή: imerisia.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...