17 Νοε 2015

Κάτι απ' τα παλιά. Τουρκία - Ελλάδα 0-0

Θα μπορούσε να ‘ναι μια αρχή! Βγάζοντας κάτι από το τσαγανό του παρελθόντος -τουλάχιστον αμυντικά- η Εθνική εμφανίστηκε βελτιωμένη και στο δεύτερο ματς του Σκίμπε.........
έμεινε όρθια στην Τουρκία (0-0).

Ο Μίχαελ Σκίμπε, χάρη στο σχήμα με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς, κατάφερε να πάρει και καλό αποτέλεσμα στο «Μπασακσεχίρ Φατίχ Τερίμ» απέναντι στην Τουρκία και τουλάχιστον να εμφανίσει ένα συμπαγές στο ανασταλτικό κομμάτι συγκρότημα.

Σε ένα ματς που διεξήχθη κάτω από το βλέμμα του Αλέξη Τσίπρα και του Τούρκου ομολόγου του, Αχμέτ Νταβούτογλου, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, έδειξε να λειτουργεί καλά ανασταλτικά, όμως ο τομέας της δημιουργίας είναι εκείνος που θα απαιτήσει σκληρή δουλειά, αν θέλει να βελτιώσει την εικόνα της. Πολύ καλή συνεργασία από τους Παπασταθόπουλο, Μανωλά και Παπαδόπουλο, έκαναν δουλειά τα αμυντικά χαφ, μόνοι και δίχως στηρίγματα οι Φορτούνης και Μήτρογλου.

Το ματς
Με 3-5-2 (3-5-1-1) και τους Κ. Παπαδόπουλο (αριστερό στόπερ), Μανωλά (δεξί στόπερ) και τον Παπασταθόπουλο στο κέντρο της άμυνας με λίγο βάθος ξεκίνησε ο Σκίμπε. Ο Τοροσίδης με τον Χολέμπα στα άκρα, ο Φορτούνης, ο Ταχτσίδης και ο Τζιόλης τριάδα στη μεσαία γραμμή και τον Φορτούνη να κινείται ελεύθερα πίσω από τον Μήτρογλου ξεκίνησε η Εθνική.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε τον Τοροσίδη σε καλή ημέρα να έχει αρκετά ανεβάσματα προς την αντίπαλη άμυνα. Μια προσπάθεια του Χολέμπα, έφερε μια πρώτη καλή στιγμή κι ένα κόρνερ για την Εθνική. Μετά το 20’ οι Τούρκοι άρχισαν ν’ ανεβαίνουν και είχαν κάποια σουτ, με πιο απειλητικό εκείνο του Τσαλχάνογλου στο 26’ μετά από ωραίο συνδυασμό που έφερε την μπάλα πάνω από την εστία.

Η Εθνική στάθηκε με σοβαρότητα ειδικά στα αμυντικά καθήκοντα και με την τριάδα να αφήνει ελάχιστα περιθώρια στους Τούρκους ν’ απειλήσουν. Στο 39’ ο Μήτρογλου, υποδέχτηκε ωραία την μπάλα στον άξονα, αρκετά μακριά έξω από την περιοχή, για να στείλει την μπάλα άουτ, ενώ στο φινάλε του πρώτου μέρους, ο Καρνέζης με υπερένταση έδιωξε το σουτ του Τσαλχάνογλου, για ν’ απομακρύνει περισσότερο η άμυνα.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με μια αλλαγή, αφού ο Σκίμπε πέρασε τον Πέτσο, αντί του Ταχτσίδη. Ο Μήτρογλου, είχε την πρώτη καλή στιγμή με ένα χλιαρό σουτ που δεν απείλησε τον Βολκάν. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Καρνέζης υποχρεώθηκε σε μεγάλη επέμβαση μετά από σύγχυση και κόντρες στην άμυνα, που έφεραν την μπάλα στο αριστερό πόδι του Αρντά Τουράν σε εξαιρετική θέση. 

Στο 62’ ο Τοσούν βρέθηκε σε κάπως πλάγια θέση από τα θέση, αλλά σούταρε στην εξωτερική μεριά της εστίας του Καρνέζη. Στη συνέχεια ο Σκίμπε έριξε στο ματς τον Γιάννου αντί του Μήτρογλου, αλλά και τον Σιόβα αντί του Μανωλά, σε ένα διάστημα που ο ρυθμός του αγώνα, ήταν σαφώς πεσμένος.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Εθνική μας δέχτηκε κάποια σχετική πίεση, δίχως να επιτρέψει στους Τούρκους την μεγάλη ευκαιρία. Από την άλλη είχε την δυνατότητα για κάποιες κόντρες, όμως ο Φορτούνης δεν μπόρεσε να βρει κάποια στηρίγματα, ενώ και κάποιες προσωπικές κούρσες του Χολέμπας δεν είχαν αποτέλεσμα και το 0-0 ήρθε φυσιολογικά. 
Πηγή: sport-fm.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...