10 Νοε 2015

Τα κόλπα για super σπιτικό μανικιούρ διαρκείας!!

Παρότι δύσκολα μπορείς να αρνηθείς την απόλαυση μιας περιποίησης στο αγαπημένο σου nail studio, θα μπορούσες να κάνεις και μια......
μικρή οικονομία μαθαίνοντας να περιποιείσαι μόνη σου τα νυχάκια σου με εξαιρετικά αποτελέσματα και με διπλάσια διάρκεια!!

Κράτα την επίσκεψη στους ειδικούς για τις σπέσιαλ περιστάσεις, ή για όταν έχεις ανάγκη από λίγο περισσότερη στοργή και χάδια φροντίζοντας το μανικιούρ σου στο σπίτι. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι τα κατάλληλα υλικά και εργαλεία -που κάνουν και τον μάστορα- λίγο ελεύθερο χρόνο και τις βασικές γνώσεις στον χειρισμό του βερνικιού!!
Το καλό στην όλη ιστορία είναι ότι μπορείς να ολοκληρώσεις την επιχείρηση σε δύο διαφορετικές φάσεις, ή ακόμη και την επόμενη μέρα, προετοιμάζοντας αρχικά τα νύχια σου και βάφοντας τα αργότερα.

Συνολικά θα σου πάρει περίπου 60' που δεν κάνει μεγάλη διαφορά σε χρόνο από το πήγαινε-έλα στο νυχάδικο, αλλά κάνει διαφορά στην τσέπη σου και τον προγραμματισμό σου, ενώ το μανικιούρ σου θα κρατήσει τουλάχιστον μια εβδομάδα, ή και παραπάνω με λίγη συντήρηση.
 Τι θα χρειαστείτε:
  • Φαρδύ νυχοκόπτη ή ψαλιδάκι
  • Μπολάκι με χλιαρό νερό
  • Προσόψιο (μικρή πετσέτα)
  • Πενσάκι & ξυλάκι για πετσάκια
  • Βάση μανικιούρ
  • Βερνίκι νυχιών
  • Στεγνωτικό βερνικιού
  • Λίγο βαμβάκι
Η προετοιμασία:
  • Κόβεις τα νύχια σου στο επιθυμητό μήκος.
  • Λιμάρεις (πάντα με χάρτινη λίμα) στο αγαπημένο σου σχήμα φροντίζοντας να κινείσαι από τις άκρες προς το κέντρο του νυχιού για κάθε πλευρά.
  • Καθαρίζεις τα ξέφτια στην άκρη κάθε νυχιού με τη λεπτή πλευρά της λίμας, με ανάλαφρες κινήσεις προς τα κάτω.
  • Μαλακώνεις τα πετσάκια σε ένα μπολάκι με χλιαρό νερό και λίγα άλατα μπάνιου (αν υπάρχουν) ή μαγειρική σόδα σε σκόνη που σίγουρα υπάρχει στην κουζίνα. 
  • Στεγνώνεις ελαφρά τα δάχτυλα με ένα προσόψιο και σπρώχνεις με ελαφρύ χέρι τα πετσάκια προς τα μέσα. 
Κόβεις -αν χρειαστεί- μόνο ό,τι περισσεύει από τα πετσάκια με το ειδικό πενσάκι. 
Φρόντισε να κινείσαι από το κέντρο κάθε νυχιού προς την άκρη, ακολουθώντας την περιφέρεια του νυχιού παράλληλα με το δέρμα, χωρίς να πιέζεις το εργαλείο.

Επίσης, φρόντισε να κόβεις χρησιμοποιώντας πάντα όλη τη φαρδιά πλευρά του (βλ. φωτογραφία επάνω) και ποτέ με τη μύτη, γιατί θα πληγωθείς και θα τρέξει αίμα.
Η ολοκλήρωση:
Μακριά από ρεύματα: για όση ώρα βάφεις τα νυχάκια σου φρόντισε να κλείσεις το κλιματιστικό, το αερόθερμο ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή παράγει ρεύματα αέρος και θερμότητα, τα οποία θα κάνουν το βερνίκι σου να μην στρώνει και να στεγνώνει άτσαλα.

Αστραφτερή καθαριότητα: πριν απ' οτιδήποτε άλλο, πέρνα τα νύχια σου με λίγο ξεβαφτικό, ακόμη κι αν δεν είναι βαμμένα για να εξαφανίσεις κάθε ίχνος λιπαρότητας που κάνει το μανικιούρ να ξεφτίζει αμέσως.

Σταθερή βάση: προμηθεύσου μια διάφανη ειδική βάση μανικιούρ καλής ποιότητας που απλώνεται σε λεπτό στρώμα και στεγνώνει αμέσως για να προστατεύσεις το νύχι σου από την κιτρινίλα και να κάνεις το χρώμα να κρατήσεις καλύτερα.

Μην βιάζεσαι: περίμενε δυο-τρία λεπτά πριν απλώσεις την επόμενη στρώση χρώματος. Έτσι το μανικιούρ σου θα στεγνώσει γρηγορότερα συνολικά και το αποτέλεσμα θα είναι πιο σταθερό. 
Επίσης, θυμίσου να στραγγίζεις το πινελάκι στο χείλος του μπουκαλιού πριν το ακουμπήσεις στο νύχι σου και να μην πλησιάζεις πολύ κοντά στα πετσάκια, γιατί θα είναι πολύ πιο δύσκολο να τα καθαρίσεις ομοιόμορφα στο τέλος.

Οι κατάλληλες πιέσεις: αν τα νύχια σου είναι πολύ κοντά για να μην λερώσεις το δέρμα πίεζε την άκρη του δαχτύλου με τον αντίχειρα προς τα κάτω ενώ απλώνεις το βερνίκι.

Σβήσε τα ίχνη σου: μέχρι να πάρεις τον αέρα του βερνικιού, ή αν χειρίζεσαι πολύ σκούρα βερνίκια φυσικό είναι να κάνεις κάποιες στραβοπινελιές. Γι' αυτό προετοιμάσου κατάλληλα έχοντας έτοιμα εξαρχής 2-3 ξυλάκια για τα πετσάκια στην άκρη των οποίων θα τυλίξεις σφιχτά ένα λεπτό στρώμα βαμβακιού. Αφού περάσεις την απαραίτητη δεύτερη στρώση χρώματος, βρέξε το βαμβάκι με λίγο ασετόν και καθάρισε τις μουτζούρες. Άλλαξε ξυλάκι κάθε φορά που το προηγούμενο ποτίζει με χρώμα.

Η τελευταία πινελιά: για να προστατεύσεις το χρώμα άπλωσε μια στρώση στεγνωτικού το οποίο θα διπλασιάσει την αντοχή του βερνικιού σου. Ενώ αν θέλεις να παρατείνεις ακόμη περισσότερο την διάρκεια του μανικιούρ σου, αρκεί να περάσεις άλλη μια στρώση χρώματος και στεγνωτικού γύρω στην τέταρτη με πέμπτη μέρα και να χρησιμοποιείς καθημερινά μια κρέμα χεριών, φροντίζοντας να την τρίβεις για να απορροφηθεί και από τα πετσάκια στη βάση των νυχιών. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...