17 Νοε 2015

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεωργίου Λεονταρίτη για την επέτειο του Πολυτεχνείου

«Αν o εορτασμός της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, προσφέρεται για κάτι, αυτό είναι η ευκαιρία να προβληματιστούμε πάνω στην ιστορική του διαδρομή,......
από το τότε, μέχρι το σήμερα. Άλλωστε, τα μεγάλα γεγονότα στην πορεία των λαών και των κοινωνιών πρέπει να είναι δυναμικά και δημιουργικά στοιχεία, που επηρεάζουν τις εξελίξεις.

Το Πολυτεχνείο δεν είναι μονάχα «μήτρα ιστορίας», αλλά και εργαστήρι του μέλλοντος, όπως και πεδίο δοκιμασίας για το σήμερα. Ευκαιρία λοιπόν, τη σημερινή μέρα να αναλογιστούμε πως έχουμε τουλάχιστον μια υποχρέωση : Να μην παραδώσουμε στα παιδιά μας ανάπηρη τη συλλογική μας μνήμη. Να μην ακυρώσουμε όσα, με αφορμή και μετά το Πολυτεχνείο, κατακτήσαμε.

Με τον εορτασμό της 42ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τιμούμε τη γενιά που αγωνίστηκε για την ανατροπή του νοσηρού και απάνθρωπου καθεστώτος και διεκδίκησε με όλες της τις δυνάμεις ένα πιο φωτεινό μέλλον.

Η ανιδιοτελής προσφορά των φοιτητών του Πολυτεχνείου αποτελεί ένα απτό και λαμπρό παράδειγμα εκείνων που μπορούν να επιτευχθούν, όταν πρωτοστατεί το όραμα και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Ένα παράδειγμα των όσων μπορούμε να πετύχουμε, όταν παραμερίζουμε στην άκρη τα λίγα που μας χωρίζουν και συγκεντρώνουμε τις δυνάμεις μας γύρω από τα πολλά που είναι δυνατόν να μας ενώσουν.

Πέρα και πάνω από όλα, ο αγώνας του Πολυτεχνείου συμβολίζει και καταδεικνύει με τον πλέον έκδηλο τρόπο την αξία της ενεργούς συμμετοχής και της αφύπνισης των νέων κυρίως ανθρώπων, κόντρα στην λήθη, την αδιαφορία και την ισοπέδωση των αξιών που καλλιεργεί η εποχή μας.

Σήμερα το Πολυτεχνείο μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για τις σύγχρονες διεκδικήσεις. Γιατί αποτελεί την πιο δυνατή απόδειξη, πως όταν οι πολίτες αγωνίζονται μαζικά και ενωτικά, και κυρίως, όταν οι νέοι και οι νέες ορθώνουν τις αντιστάσεις τους, τότε πολλά μπορούν να αλλάξουν.

Σήμερα, τιμώντας την επέτειο Πολυτεχνείου οφείλουμε να αγωνιζόμαστε για μια πολιτεία που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, που θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους, που θα διασφαλίζει την παροχή των δημοσίων αγαθών στους μη προνομιούχους συμπολίτες μας». 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...