9 Νοε 2015

Γιάννης Πανούσης: «Κατέθεσα στοιχεία και ονόματα - είναι η ώρα της Δικαιοσύνης»

Τα στοιχεία που διέθετε σχετικά με τις απειλές που, όπως υποστηρίζει, δέχεται κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.........
ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, δίνοντας και ονόματα.

Εξερχόμενος του Αρείου Πάγου όπου κατέθεσε τα στοιχεία που διαθέτει ο κ. Πανούσης δήλωσε:

«Το σύνολο των στοιχείων το κατέθεσα για να το αξιολογήσει η Δικαιοσύνη. Η άποψη μου είναι ότι προκύπτουν ποινικές ευθύνες. Αυτό όμως θα το δει η Δικαιοσύνη. Το πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσε να κάψει τα καρκινώματα του κι έτσι είναι η ώρα της Δικαιοσύνης».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πανούσης κατέθεσε στοιχεία με συγκεκριμένα ονόματα πολιτικών και μη προσώπων που είτε εμπλέκονται στις απειλές που δέχθηκε είτε ήταν γνωστές σε αυτούς. Συμφωνα με τις ίδιες πηγές στα στοιχεια που κατεθέσε περιλαμβάνονται και απο μαγνητοφωνημένες συνομιλίες.

Όπως είναι γνωστό εδώ και μήνες η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς υπό την εποπτεία της επικεφαλής του θεσμού εισαγγελέως Ελένης Ραίκου διενεργεί προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα καταγγελιών που αφορούν σε φαινόμενα διαφθοράς στην Ελληνική Αστυνομία Θέμα που έθιξε στις πρόσφατες δηλώσεις του ενώ παράλληλα έκανε λόγο για απειλές που δέχεται από συγκεκριμένα πρόσωπα.

Μετά και την παραίνεση του Μεγάρου Μαξίμου να προσφύγει στην Δικαιοσύνη, ο Γ. Πανούσης αναμένεται να επικοινωνήσει σήμερα Δευτέρα με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη για να της παραδώσει τον φάκελο με όλα τα ονόματα και τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του για την υπόθεση.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από την πορεία που θα ακολουθήσει μετά την παράδοση των στοιχείων που διαθέτει στην ανώτατη εισαγγελική λειτουργό, η κ. Ράικου καλεί στο πλαίσιο αυτοτελούς έρευνας τον κ. Πανούση , η οποία έχει ξεκινήσει σε ανύποπτο χρόνο. πολύ καιρό δηλαδή πριν ο ίδιος προβεί στις επίμαχες καταγγελίες που αγγίζουν και ζητήματα διαφθοράς στο χώρο της Αστυνομίας.

Η κατάθεσή του θα έχει βαρύνουσα σημασία καθώς λόγω της θέσεώς του, ως υπουργός, θα είναι σε θέση να εισφέρει συγκεκριμένα στοιχεία στις αρχές, όπως εκτιμούσαν δικαστικές πηγές.

Η κλήση από την κ. Ραίκου αναμένεται να φύγει εντός της ημέρας οπότε και θα ορίζεται το ραντεβού του κ. Πανούση με την εισαγγελία για το συγκεκριμένο σκέλος των δηλώσεών του.
Πηγή: tanea.gr
Newsroom MykonosTicker  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...