9 Νοε 2015

«Παγώνει» η υποχρεωτική χρήση καρτών για επιχειρήσεις και επαγγελματίες

Πριν καν αρχίσει!
Λίγες εβδομάδες κράτησε το όνειρο της αξιοποίησης των ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής......
για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, καθώς με Απόφαση του ο υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων «πάγωσε» για ένα χρόνο την εγκατάσταση POS σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

Στις 9 Οκτωβρίου η Κ. Σαββαϊδου είχε εκδώσει Απόφαση με την οποία συγκροτούσε ειδική Επιτροπή, με αντικείμενο την επεξεργασία κοστολογημένου σχεδίου για την προώθηση και για την διευκόλυνση της χρήσης ηλεκτρονικών πληρωμών.

Στα πλαίσια αυτά η Ομάδα Εργασίας θα έπρεπε να επεξεργασθεί και να μελετήσει θέματα που αφορούν στην:
  • υποχρεωτική χρήση μεταφορών πιστώσεων για τις εισπράξεις στα Τελωνεία (ICISnet)
  • της αποδοχής καρτών πληρωμών έκδοσης αλλοδαπών φορέων παροχής υπηρεσιών πληρωμών για εισπράξεις του Υπουργείου Οικονομικών
  • της υποχρεωτικής αποδοχής καρτών πληρωμών από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, μέσω της χρήσης τερματικών αποδοχής καρτών (POS)
  • την καθολική απαγόρευση χρήσης μετρητών στις Δ.Ο.Υ.
  • την ολοκλήρωση του ηλεκτρονικού παραβόλου, ιδίως μέσω της ένταξης σε αυτό και των Υπουργείων που μέχρι στιγμής δεν έχουν προβεί στις σχετικές ενέργειες ένταξης παραβόλων τους στο e-παράβολο, αλλά και λοιπών Φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Η Επιτροπή αυτή θα έπρεπε να παραδώσει το πόρισμα της στο τέλος του έτους, ωστόσο με νέα Απόφαση που υπογράφει ο προσωρινός αντικαταστάτης της Κ. Σαββαϊδου, η προθεσμία παράδοσης του πορίσματος μεταφέρθηκε ένα χρόνο αργότερα ήτοι στις 31/12/2016, παρά το ότι έως και προχθές ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών «ξεδίπλωνε» το σχεδιασμό της χρήσης «πλαστικού» χρήματος από την αρχή του 2016, συμπεριλαμβάνοντας και την υποχρεωτική εγκατάσταση POS σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες.
Πηγή: iefimerida.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...