6 Νοε 2015

Ευρωπαϊκή κάρτα υγείας προωθεί ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης

Την Ευρωπαϊκή Κάρτα Υγείας για κάθε Ευρωπαίο πολίτη προωθεί ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης.
Η Ελληνική Αυτοδιοίκηση επιχειρεί να δημιουργήσει μια ισχυρή αυτοδιοικητική και επιστημονική συμμαχία σε ευρωπαϊκό επίπεδο,.......
για να διασφαλίσει τη Δημόσια Υγεία και την πρόσβαση όλων των ευρωπαίων πολιτών σε ένα βασικό επίπεδο υγειονομικών παροχών.

Στο περιθώριο των εργασιών της 5ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που διεξάγεται στο Βερολίνο, συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γ. Πατούλης , ο οποίος έχει και την ιδιότητα του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Βερολίνου J. Guenter.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η Κ.Ε.Δ.Ε. , προκειμένου να θεσπιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο ένα κοινό πλαίσιο για την υγειονομική κάλυψη όλων των ευρωπαίων πολιτών. Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Κάρτας Υγείας, η οποία θα εξασφαλίζει την πρόσβαση σε μια σειρά από βασικές παροχές στον τομέα της υγείας.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μια ευρύτερη συσπείρωση και συμμαχία σε ευρωπαϊκό επίπεδο μεταξύ της αυτοδιοίκησης του ιατρικού και επιστημονικού κόσμου, με στόχο να θωρακιστεί η Δημόσια Υγεία στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Η ανάγκη αυτή γίνεται ακόμη μεγαλύτερη αυτή την περίοδο, εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης της εισροής προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη και της ανάγκης που δημιουργείται για την υγειονομική κάλυψη των αναγκών τους.

Ταυτόχρονα , ο Γ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει μια σειρά από πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Κ.Ε.Δ.Ε. το τελευταίο διάστημα, σε συνεργασία με τον Ι.Σ.Α. και δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και ιδρύματα, για την υγειονομική κάλυψη και περίθαλψη των προσφύγων και ιδιαίτερα των παιδιών , που φτάνουν στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες.

Μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Βερολίνου, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης επισήμανε ότι :

«Η Ελληνική Αυτοδιοίκηση επιχειρεί να δημιουργήσει μια ισχυρή αυτοδιοικητική και επιστημονική συμμαχία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για να διασφαλίσει τη Δημόσια Υγεία, καθώς και την πρόσβαση όλων των ευρωπαίων πολιτών σε ένα βασικό επίπεδο υγειονομικών παροχών. Η συνάντηση μου τόσο με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Βερολίνου, όσο κι αυτή που προηγήθηκε πριν λίγες μέρες με την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μαδρίτης , αυτό το στόχο υπηρετεί.»
Πηγή: kathimerini.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...