14 Δεκ 2015

Paulson: Εξετάζουμε νέες επενδύσεις στην Ελλάδα

Περισσότερο αισιόδοξοι για το μέλλον της οικονομίας εμφανίζονται μεγαλοεπενδυτές. Ζητούνται περισσότερα «σήματα», όπως αυτό για τα αεροδρόμια. Χρειάζονται επενδύσεις 100 δισ. τα επόμενα.......
έξι χρόνια το μήνυμα Μάρδα. Η ανακεφαλαιοποίηση στηρίζει την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης δηλώνει ο Γ. Λογοθετίδης.
Θα εξετάσουμε περαιτέρω επενδύσεις στην Ελλάδα δήλωσε ο John Paulson (φωτογραφία), στο συνέδριο της Capital Link για την ελληνική οικονομία στη Νέα Υόρκη.

Ο γνωστός για τις τοποθετήσεις του στις ελληνικές τράπεζες εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας. Όπως αναφέρει, «μας ενθαρρύνει η υιοθέτηση και εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την τρέχουσα κυβέρνηση για την διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας σε διεθνές επίπεδο.

Η διατήρηση της σταθερότητας στο πολιτικό μέτωπο θα εμφυσήσει την εμπιστοσύνη στην ελληνική ανάκαμψη» πρόσθεσε ο John Paulson.
«Έχουμε επενδύσει στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και θα εξετάσουμε νέες επενδύσεις όσο θα σημειώνεται περαιτέρω πρόοδος», σημείωσε.
Τονίζει πως «η Ελλάδα επιβίωσε από την καταιγίδα. Τα σύννεφα διαλύονται και ο ήλιος αρχίζει να κάνει την εμφάνιση του. Τα ήρεμα νερά θα οδηγήσουν σε πιο ομαλές πλόες. Ο ήλιος θα λάμψει και πάλι πάνω από την Ελλάδα».

John Calamos: Η Ελλάδα είναι η Φλόριντα της Ευρώπης
Σε ανάλογο ύφος και ο John Calamos ο οποίος εμφανίστηκε περισσότερο αισιόδοξος φέτος για το μέλλον της Ελλάδα από ότι ένα χρόνο νωρίτερα.

Υπογράμμισε πως «η ανοικοδόμηση και η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας πρέπει να περιλαμβάνει διάφορα σημαντικά δομικά στοιχεία ώστε να καταστεί η χώρα ένα μέρος όπου οι επενδυτές και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να βρουν την επιτυχία.

Μια επανεστίαση στην εξέλιξη του ελληνικού ιδιωτικού τομέα, η δημιουργία κερδών για τις επιχειρήσεις και η μείωση της ανεργίας, είναι πολύ σημαντικά. Ο ιδιωτικός τομέας προσφέρει ένα σημαντικό περιβάλλον όπου η επιχειρηματικότητα ανθεί, η σκληρή δουλειά ανταμείβεται και δημιουργούνται βιώσιμες θέσεις εργασίας», υπογράμμισε.
Ο ίδιος επισήμανε πώς «η χώρα πρέπει επίσης να απλοποιήσει και να άρει τα νομικά, ρυθμιστικά και λογιστικά εμπόδια για την έναρξη μιας επιχείρησης. Η διαδικασία αυτή μπορεί να πάρει χρόνια».
Πρόσθεσε ότι «τα στοιχεία δείχνουν τον μεγάλο αντίκτυπο που θα μπορούσαν να έχουν στην χώρα οι πολιτικές που ενθαρρύνουν τις μικρές επιχειρήσεις. Ένα βελτιωμένο πλαίσιο για τις επιχειρήσεις θα έδινε και στους επενδυτές στην Ελλάδα μεγαλύτερη εμπιστοσύνη», επεσήμανε.
«Επιπρόσθετα, καθώς η κυβέρνηση εξετάζει νέα φορολογικά μέτρα, οι αξιωματούχοι πρέπει να εξετάσουν την μείωση του φορολογικού συντελεστή αντί για την αύξησή του. Μια μείωση στους φορολογικούς συντελεστές τονώνει την οικονομία και τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτό οδηγεί σε αύξηση των συνολικών εσόδων από φόρους. Πρέπει επίσης να γίνουν προσπάθειες και για την βελτίωση στην συλλογή φόρων», υπογράμμισε ο J. Calamos.
«Η Ελλάδα είναι τυχερή που έχει μια ισχυρή ναυτιλία, ένα μορφωμένο εργατικό δυναμικό και μια φυσική ομορφιά που αποτελεί αναμφίβολα ένα asset για τον τουρισμό. H Eλλάδα είναι η Φλόριντα της Ευρώπης και καθώς η οικονομία της αναδομείται, η χώρα μπορεί να γίνει ένας εύρωστος προορισμός για επιχειρήσεις και επενδύσεις», τόνισε.

Λογοθετίδης: Η ανακεφαλαιοποίηση στήριγμα για την εμπιστοσύνη
«Η πρόσφατη επιτυχής ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα στηρίξει σε μεγάλο βαθμό την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πιθανών ξένων επενδυτών στην Ελλάδα», υπογράμμισε ο Γιώργος Λογοθετίδης, πρόεδρος και CEO της Libra Group. Πρόσθεσε ότι η ανακεφαλαιοποίηση θα ενισχύσει και το εμπόριο.
«Καθ' όλη τη διάρκεια της κρίσης κρατήσαμε τη δέσμευσή μας για επενδύσεις στην Ελλάδα καθώς και μια σειρά από κοινωνικά προγράμματα άμεσης στήριξης. Η δέσμευσή μας παραμένει», ανέφερε ο κ. Λογοθετίδης.

Μάρδας: Η χώρα χρειάζεται 100 δισ. επενδύσεις τα επόμενα έξι χρόνια
Στο ίδιο συνέδριο ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η χώρα χρειάζεται 100 δισεκατομμύρια επενδύσεις τα επόμενα έξι χρόνια και κάλεσε τους επενδυτές να τοποθετηθούν.
Στο κλίμα της ημέρας αναλυτές, όπως ο εκπρόσωπος της Citigroup σημείωσε ότι οι διεθνείς επενδυτές θέλουν να δουν και άλλες επενδύσεις όπως αυτή της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων.

Μetropoulos: Η Ελλάδα έχει πλεονεκτήματα που μπορεί να γίνουν ευκαιρίες
Από την πλευρά του ο Dean Metropoulos (πρόεδρος και CEO της Metropoulos & Co), σημείωσε πως «όπως και ένα άλλο μικρό και πολυμήχανο έθνος, το Ισραήλ, η Ελλάδα είναι μια χώρα με επιχειρηματίες και καλά εκπαιδευμένο πληθυσμό».

Σύμφωνα με τον ίδιο η χώρα «διαθέτει και κάποια φυσικά πλεονεκτήματα που μπορούν να εξελιχθούν σε σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες. Ανάμεσά τους είναι ο τουρισμός, η ενέργεια και η γεωργία»

«Έχοντας δεδομένη τη μόρφωση και τον νεανικό πληθυσμό, η τεχνολογία μπορεί να αναπτυχθεί και να γίνει μέρος ενός διεθνούς δικτύου. Αυτό που μπορεί να μάθει η Ελλάδα από το μοντέλο του Ισραήλ, είναι ότι αυτές οι ευκαιρίες πρέπει να πλαισιωθούν από ένα επιχειρηματικό και επενδυτικά φιλικό περιβάλλον, όπου η διαφάνεια, και έναν νομικό σύστημα δυτικού τύπου θα προσελκύει επενδυτές, οι οποίοι θα μπορούν να κρίνουν την αξία μιας επενδυτικής ευκαιρίας, χωρίς να φοβούνται από την πολιτική αστάθεια και τη γραφειοκρατία», σημείωσε.

Ο κ. Μetropoulos ανέφερε ακόμη ότι η Ελλάδα «θα πρέπει να διαθέτει εφαρμόσιμο φορολογικό κώδικα που θα της επιτρέπει να λειτουργεί με νομιμότητα και δικαιοσύνη όσον αφορά την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της και την προώθηση των εθνικών ευκαιριών».
Πηγή: euro2day.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...