14 Νοε 2012

Πώς ο Ζορμπάς έγινε… Zara


 
Για όσους αναρωτιούνται πώς η αλυσίδα Zara πήρε το όνομά της, η απάντηση σίγουρα θα τους εκπλήξει. Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της επικοινωνίας του ομίλου Inditex στους New York Times, η αρχική σκέψη για την ονομασία της αλυσίδας δεν ήταν Zara αλλά…
Ζορμπάς. Ήταν το 1975 όταν ο Αμάνθιο Ορτέγα αναζητούσε το κατάλληλο όνομα για το κατάστημα με ρούχα που θα άνοιγε στην Λα Κορούνια. 
Μετά από αρκετή σκέψη κατέληξε στο «Ζορμπάς», επηρεασμένος από την ομώνυμη ταινία του 1964 με τον Άντονι Κουίν. Ήταν μια εύκολη και εύηχη ονομασία που όμως τελικά δεν «περπάτησε». Ο λόγος; Δυο στενά παρακάτω υπήρχε ήδη ένα μπαρ με το ίδιο όνομα και ο ιδιοκτήτης του πίστευε ότι ο κόσμος θα μπερδευόταν με δυο Ζορμπάδες στην ίδια γειτονιά. 
Το ενδιαφέρον είναι ότι είχαν ήδη ετοιμαστεί τα γράμματα που θα έμπαιναν πάνω από την είσοδο του καταστήματος του Ορτέγα και για να μην χαθεί χρόνος και χρήμα ο Ζορμπάς έγινε τελικά Ζάρα. Η νέα ονομασία αποδείχθηκε γούρικη και σήμερα ο Ορτέγα είναι ένας από τους τρεις πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.
Πηγή : moneypro
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...