27 Νοε 2012

ΣτΕ: Στον ΕΟΠΥΥ ΟΤΟΕ, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι & μηχανικοί

Απέρριψε το ΣτΕ τις αιτήσεις της ΟΤΟΕ, των δικηγόρων, των συμβολαιογράφων και των μηχανικών για μη ένταξη των Ταμείων τους στον ΕΟΠΥΥ.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων Ελλάδος (ΟΤΟΕ), του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας και των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων του κράτους, με τις οποίες ζητούσαν...... να ανασταλεί η υπαγωγή τους στον ΕθνικόΟργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Το Α' Τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου απέρριψε τις αιτήσεις των τεσσάρων φορέων. Οι σύμβουλοι Επικρατείας επισήμαναν ότι σύμφωνα με το τρίτο Μνημόνιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή από 12 Νοεμβρίου 2012 τα Ταμεία τους έχουν ήδη ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ. Επομένως, «ο κίνδυνος βλάβης» που επικαλούνται οι φορείς δεν προκαλείται πλέον από την παράλειψη του αρμόδιου υπουργού να εκδώσει την απόφαση για την εξαίρεση των ταμείων τους από την υπαγωγή στον ΕΟΠΥΥ, αλλά από τον Ν. 4093/2012.

Πηγή : skai.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...