30 Νοε 2012

Συσκευή μετατρέπει το iPhone σε τηλεχειριστήριο

Επιτρέπει τον έλεγχο συστημάτων που διαθέτουν υπέρυθρους αισθητήρες.
Ένα από τα πιο καινοτόμα χαρακτηριστικά των κινητών τηλεφώνων πριν από αρκετά χρόνια, ήταν η ύπαρξη θύρας υπερύθρων (IR) η οποία πέρα από μεταφορές αρχείων ανάμεσα σε συσκευές μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ακόμα και για τον χειρισμό πολλών συσκευών όπως τηλεοράσεων, ηχοσυστημάτων, ακόμα και κλιματιστικών.... 
 
Οι θύρες υπερύθρων αν και ενσωματώθηκαν και στα πρώτα PocketPC σιγά σιγά «εξαφανίστηκαν» από τις πιο σύγχρονες συσκευές. Ωστόσο, μια πρόσφατη υλοποίηση της Satechi υπόσχεται να τις επαναφέρει, έστω και με μορφή παρελκομένου.

Το Satechi Universal Remote είναι ουσιαστικά για μια μικρή συσκευή η οποία τοποθετείται στην υποδοχή ακουστικών των συσκευών iOS και σε συνδυασμό με την αντίστοιχη εφαρμογή RemoteBeam σας επιτρέπει να ελέγχετε σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή διαθέτει αισθητήρα υπερύθρων.

Το Universal Remote υποστηρίζει χιλιάδες συσκευές χωρίς την ανάγκη κάποιας ρύθμισης ενώ ακόμα και αν κάποια συσκευή δεν υποστηρίζεται εξ αρχής, υπάρχει η λειτουργία «learning mode», η οποία της επιτρέπει να συνδεθεί με αυτήν, όπως ακριβώς συμβαίνει με πολλά συμβατικά universal τηλεχειριστήρια.

Η εφαρμογή RemoteBeam διατίθεται δωρεάν στο App Store, ενώ το κόστος του Universal Remote είναι στα 24,99 δολάρια ως μέρος μιας ειδικής προσφοράς της εταιρείας, με την κανονική της τιμή να είναι 39,99 δολάρια.


Η συσκευή υποστηρίζει τα iPhone 3G/3GS/4/4S και βέβαια το iPhone 5, καθώς και όλες τις γενιές iPad.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...