28 Νοε 2012

Πόσα θα πληρώσουμε το Δεκέμβριο σε «χαράτσια»

Ιδιαίτερα «φουσκωμένος» θα είναι ο λογαριασμός για τα νοικοκυριά τον επόμενο μήνα, καθώς οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν φόρους και τέλη που συνολικά ανέρχονται σε 5,36 δισ. ευρώ.
Τον Δεκέμβριο λήγουν πολλές από τις προθεσμίες που έχουν οι φορολογούμενοι για να πληρώσουν τα «χαράτσια» και έτσι θα βρεθούν για μια ακόμη φορά στο… Ταμείο βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη.......

Μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου οι πολίτες θα πρέπει να καταβάλλουν την δόση για τον φόρο εισοδήματος, το «χαράτσι» της ΔΕΗ, τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για το 2010 και τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αναμένεται να ταχυδρομήσει τα πρώτα 120.000 ειδοποιητήρια για τον ΦΑΠ του 2010 που θα πληρωθεί σε μία δόση και η εκκαθάριση θα γίνει ξεχωριστά για κάθε σύζυγο. Παράλληλα εκκαθαρίζονται οι δηλώσεις και για τον ΦΠΑ του 2011 με τα ειδοποιητήρια να υπολογίζονται ότι θα σταλούν από τις αρχές του 2013.

Επίσης θα συνεχιστεί και τον Δεκέμβριο η καταβολή του ειδικού τέλους ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμό της ΔΕΗ και θα φτάσει στους φορολογούμενους η τρίτη από τις πέντε δόσεις.
Τα νοικοκυριά θα πρέπει να πληρώσουν ακόμη και την επόμενη δόση για τον φόρο φυσικών προσώπων καθώς οι δόσεις είναι μηνιαίες και η τελευταία θα πρέπει να καταβληθεί τον Φεβρουάριο του 2013.

Στις 31 Δεκεμβρίου λήγει και η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2013. Οι πολίτες χωρίς ειδοποιητήρια αλλά μόνο με την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος και το ΑΦΜ θα μπορούν να καταβάλλουν το αντίτιμο των τελών κυκλοφορίας και δεν θα παραλαμβάνουν αυτοκόλλητα σήματα αλλά θα κρατούν το αποδεικτικό πληρωμής από την τράπεζα.

Πηγή : newsbomb.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...