28 Νοε 2012

Μοσκοβισί: «Δεν μπορούμε να επωφελούμαστε από τη δυστυχία ενός λαού»

ΚΑΛΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ως «μια καλή συμφωνία» χαρακτήρισε τις αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας σήμερα το πρωί στο γαλλικό σταθμό “Ράδιο Κλασίκ" προσθέτοντας παράλληλα ότι «δεν μπορούμε να επωφελούμεθα από τη δυστυχία ενός λαού».......
Ερωτηθείς για τις λεπτομέρειες που αφορούν στη συμφωνία, ο κ. Μοσκοβισί επισήμανε ότι «οι προσπάθειες των Ελλήνων είναι τεράστιες, κάνουν μεταρρυθμίσεις πάρα πολύ δύσκολες» και προσέθεσε:

«Φθάσαμε σε μια συμφωνία για την Ελλάδα, που επιτρέπει να αποδοθούν σε μερικές εβδομάδες 43,7 δισ., απαραίτητα για την επιβίωση της χώρας. Μειώνουμε τα επιτόκια των πιστώσεων στην Ελλάδα. Μεριμνούμε ώστε οι κεντρικές τράπεζες να μην αγγίξουν το όφελος από τα ομόλογα που κατέχουν. Δεν μπορούμε να επωφελούμαστε από τη δυστυχία ενός λαού, γιατί περί αυτού ακριβώς πρόκειται. Κατά τα άλλα δεν υπάρχει μηχανισμός διαγραφής χρέους».

«Κάναμε πάρα πολλά πράγματα. Εγώ πέρασα τρεις μέρες, δύο νύχτες για μια συμφωνία, που είναι μια καλή συμφωνία». κατέληξε ο Γάλλος υπουργός.

Πηγή : ethnos.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...