27 Νοε 2012

Σύλλογος υπαλλήλων ΠΝΑ (Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου): Απεργούμε από τις 9 Νοέμβρη και συνεχίζουμε !

Ανακοίνωση του συλλόγου υπαλλήλων ΠΝΑ (αποκεντρωμένη διοίκηση Αιγαίου ): Ξεσηκωθείτε!
Με το νέο ( 3ο ) Μνημόνιο ( νόμος 4093/12) που ψήφισαν οι 153 βουλευτές της τρικομματικής κυβέρνησης :......

• Κατάργησαν τις Συλλογικές Συμβάσεις στην πράξη ! Ο κατώτερος μισθός αποφασίζεται πλέον από τον υπουργό «απασχόλησης». Επιβάλλουν μισθό 510 ευρώ (μικτά) μέχρι να πέσει η ανεργία κάτω από το 10 % ! Καταργούν τα επαγγελματικά δικαιώματα και τα αντικαθιστούν με «πιστοποιήσεις»
• Κατάργησαν το 8ωρο νομιμοποιώντας εργασία μέχρι 13 ώρες την ημέρα !
• Πήγαν την σύνταξη στα 40 χρόνια και την ηλικία συνταξιοδότησης στα 67 όταν η ανεργία ξεπερνά το 25 % !
• Πετσοκόβουν τις συντάξεις για 5η φορά τα τελευταία 2,5 χρόνια, ενώ καταργούν τα «δώρα» ακόμα και από τις συντάξεις του ΟΓΑ !
• Καταργούν τα επιδόματα εορτών και άδειας στο δημόσιο και πετσοκόβουν τα οικογενειακά επιδόματα από όλους, τιμωρώντας όσους έχουν παιδιά !
• Κόβουν ακόμη 800 εκατομμύρια από τα φάρμακα των ασφαλισμένων ενώ αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων και την συνεισφορά των συνταξιούχων !
• Πετσοκόβουν ακόμα και τις αποζημιώσεις μετακίνησης των νεφροπαθών και των αναπήρων !
• Βάζουν νέα χαράτσια για την εισαγωγή σε νοσοκομείο και στις συνταγές φαρμάκων !
• Απολύουν υπαλλήλους στο δημόσιο, όχι για να το «εξυγιάνουν» αλλά για να καταργήσουν το δικαίωμα στην σταθερή δουλειά σε όλους και να δώσουν δουλειά σε μεγάλους επιχειρηματίες επιβάλλοντας νέα χαράτσια στο λαό ( π.χ. ΕΟΠΥΥ και τηλεφωνικά ραντεβού).
• Ξεπουλάνε σε τράπεζες και τοκογλύφους λιμάνια και αεροδρόμια και ότι έχει απομείνει από την δημόσια περιουσία !
• Ετοιμάζουν νέο κύμα φόρων για μισθωτούς και επαγγελματίες ενώ μονιμοποιούν τα χαράτσια !


Συμπολίτη – συμπολίτισσα,

Τα καταστροφικά μέτρα μας αφορούν ΟΛΟΥΣ ! Εργαζόμενους και άνεργους, δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, συνταξιούχους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες !

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ!

Τα μέτρα αυτά δεν «τα επιβάλουν οι δανειστές και το μνημόνιο» αλλά η ανάγκη των μεγαλοεργοδοτών για φτηνό και υποταγμένο εργατοϋπαλληλικό δυναμικό σύμφωνα με τις ανάγκες της κερδοφορίας τους. Χτυπάνε μισθωτούς και μικρούς επαγγελματίες προκειμένου να φουσκώσουν τα κέρδη των τραπεζών και των επιχειρηματικών ομίλων. Τα ίδια μέτρα ή αντίστοιχα παίρνουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης ( πχ Ιταλία , Γαλλία , Πορτογαλία, Ισπανία, Αγγλία ) ανεξάρτητα από τα χρέη ! Τα μέτρα και τα μνημόνια δεν θα έχουν τελειωμό αν δεν τους σταματήσουμε !


Οι εργαζόμενοι στην Αποκεντρωμένη διοίκηση απεργούμε από τις 9 Νοέμβρη και συνεχίζουμε !

Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα στη δουλειά όλων και για ένα σύγχρονο δημόσιο τομέα στην υπηρεσία των αναγκών του λαού μας !


Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας σε αντίσταση και ανυπακοή.

Δεν αποδεχόμαστε την νομιμοποιημένη ληστεία σε βάρος μας, δεν πληρώνουμε παράλογους φόρους και χαράτσια! Η ισχύς εν τη ενώσει, όσο πιο πολλοί αντιστεκόμαστε τόσο μεγαλύτερη δύναμη έχουμε!


Πηγή : left.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...