28 Νοε 2012

Οριστικό τέλος στο αφορολόγητο για τα παιδιά

Καταργείται οριστικά το πρόσθετο αφορολόγητο για παιδιά, όπως δήλωσε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος διέψευσε κάθε ενδεχόμενο να επανεξεταστεί το θέμα.
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Γιάννης Στουρνάρας είπε ότι στην θέση του αφορολόγητου που καταργείται θα θεσπιστεί ....
ένα ειδικό επίδομα που θα δίνεται στις οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Το επίδομα αυτό θα καταβάλλεται με βάση οικονομικά, κοινωνικά και άλλα κριτήρια. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ είχαν ζητήσει από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να διατηρήσει το αφορολόγητο όριο για τις οικογένειες με παιδιά αντικαθιστώντας την σχετική απώλεια εσόδων από αύξηση της επιβάρυνσης των ιδιοκτητών ακινήτων με μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Διευκρινίσεις για το θέμα έδωσε και ο επικεφαλής του Σωμάτος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Παναγιώτης Τσακλόγλου ο οποίος είπε ότι με το νέο σύστημα θα πάψει η ενίσχυση πλούσιων πολύτεκνων και η λιγοστοί πόροι που υπάρχουν πλέον στην οικονομία για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής θα δίνονται με περισσότερο στοχευμένο και αποτελεσματικό τρόπο.

Σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού οικονομικών ο ιοποίοι φέρονται να είναι οι εμπενευστές του σχεδίου αυτού, τα ειδικά επιδόματα που θα θεσπιστούν σε αντικατάσταση του υπό κατάργηση αφορολογήτου για τα τέκνα, θα μεταφράζονται σε ένα «σημαντικό ποσό» για να καλύψουν τις ανάγκες τους όσοι αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα και είναι στο τελευταίο σκαλοπάτι της εισοδηματικής κλίμακας.

Πηγή : iefimerida
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...