28 Νοε 2012

Πως θα φτιάξεις το δικό σου charm bracelet (βήμα-βήμα)

Λατρεύεις τα all-time classic και glam βραχιολάκια με charms; Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιστρατεύσεις τη δημιουργικότητα σου και να φτιάξεις το δικό σου χωρίς να δώσεις μια περιουσία...
Υλικά που θα χρειαστείς:
Μια χρυσή αλυσίδα 1 μέτρου, αρκετά χρυσά κρικάκια , ένα χρυσό κούμπωμα, μυτοτσίμπιδο και το ειδικό εργαλείο για να κόψεις την αλυσίδα, και πολλές μαργαρίτες μεταλλικές με λευκό ή και μαύρο σμάλτο.
Όλα τα παραπάνω υλικά μπορείς να τα βρεις σε μαγαζιά στο Κέντρο της Αθήνας που πουλάνε χονδρική τέτοια προϊόντα για κοσμήματα σε σχετικά χαμηλές τιμές.

Πώς να το φτιάξεις: 
Βήμα 1
Αρχικά αποφάσισε αν θέλεις να φτιάξεις κολιέ ή bracelet από την αλυσίδα που έχεις. Αναλόγως με αυτό που θέλεις να κάνεις, πάρε τα μέτρα για το λαιμό ή το χέρι σου και με το ειδικό εργαλείο κόψε τη αλυσίδα στο σημείο που θέλεις να κλείνει το αξεσουάρ σου. Εγώ επέλεξα να δημιουργήσω ένα εντυπωσιακό βραχιόλι με τρεις σειρές αλυσίδας.
Βήμα 2
Αφού το κάνεις αυτό ήρθε η ώρα να στολίσεις το αξεσουάρ σου. Με το μυτοτσίμπιδο άνοιξε προσεκτικά το κρικάκι και πέρασε το charm. Για να κάνεις ακόμα πιο εντυπωσιακή τη δημιουργία σου, χρησιμοποίησε ακόμα ένα κρικάκι, και με τον ίδιο τρόπο πέρασε από την άλλη πλευρά της μαργαρίτας ένα διαμαντάκι.
Βήμα 3
Πέρασε σε κρικάκι όσες μαργαρίτες τύπου Van Cleef θέλεις και έπειτα, με τη βοήθεια του ειδικού εργαλείου, τοποθέτησέ τες διάσπαρτα στην αλυσίδα. Σιγουρέψου ότι έσφιξες καλά τα κρικάκια στην αλυσίδα για να μην σου φύγουν όταν φορέσεις το βραχιόλι σου.
Βήμα 4
Η αλυσίδα δεν έχει από μόνη της κούμπωμα, οπότε θα πρέπει να το δημιουργήσεις. Τοποθέτησε ένα κρίκο στο χρυσό κούμπωμα που αγόρασες και μετά χρησιμοποίησε ξανά το μυτοτσίμπιδο για να περάσεις και «σφίξεις» τον κρίκο αυτό στη μια πλευρά της αλυσίδας. Στην άλλη πλευρά της, απλά πέρασε με τον ίδιο τρόπο ένα σκέτο κρικάκι.
Βήμα 5
Τόσο απλά και οικονομικά έχεις ένα πολύ κομψό και εντυπωσιακό κόσμημα, φτιαγμένο από εσένα… για εσένα! Άσε την φαντασία σου ελεύθερη και δημιούργησε το πιο υπέροχο hand made αξεσουάρ. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...