30 Νοε 2012

Πώς να βάζεις μάσκαρα χωρίς μουτζούρες

Αν δυσκολεύεσαι κι εσύ την απλώσεις τη μάσκαρα χωρίς απώλειες, διάβασε παρακάτω εκείνα τα μικρά, επαγγελματικά μυστικά σε κάνουν ξεφτέρι στη χρήση της μάσκαρα και μάλιστα σε χρόνο μηδέν........

Βήμα 1ο: Καθαριότητα

Το πιο σημαντικό βήμα για τη γρήγορη και ομοιόμορφη εφαρμογή της μάσκαρα είναι οι απόλυτα καθαρές βλεφαρίδες, χωρίς ίχνος μακιγιάζ. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προμηθευτείς ένα αποτελεσματικό ξεβαφτικό ματιών και να ξεβάφεις σχολαστικά τα ματάκια σου κάθε βράδυ πριν πέσεις για ύπνο.

Εκτός όμως από τα ειδικά προϊόντα, εξίσου αποτελεσματική είναι και μια ελάχιστη ποσότητα baby oil, βαζελίνης ή ελαιόλαδου που εκτός του ότι θα κάνουν τη δουλειά, θα δυναμώσουν και δώσουν ελαστικότητα την τρίχα.


Όποιο προϊόν κι αν διαλέξεις, θα το απλώσεις με λίγο βαμβάκι το οποίο θα περάσεις απαλά πάνω από τα βλέφαρα και τις βλεφαρίδες σου με κατεύθυνση προς τα κάτω και προς τα έξω. Τέλος, φρόντισε πάντα ν' απλώνεις τη μάσκαρα σε στεγνές βλεφαρίδες.


Βήμα 2ο: Η σωστή σειρά

Εφόσον εξασφαλίσεις ότι οι βλεφαρίδες σου είναι καθαρές και στεγνές, θα απλώσεις πρώτα ένα λεπτό στρώμα μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες, ακουμπώντας απλώς μια φορά και με πολύ ελαφρύ χέρι, το βουρτσάκι παράλληλα με το βλέφαρο.

Ο λόγος που έχει σημασία να ξεκινάς από τις κάτω βλεφαρίδες είναι ότι αν ξεκινήσεις από τις πάνω, δεν θα έχουν προλάβει να στεγνώσουν τελείως όταν θα περάσεις στις κάτω κι έτσι, καθώς θ' ανοίγεις αναπόφευκτα πολύ τα μάτια σου, οι πάνω βλεφαρίδες θ' ακουμπήσουν και θα σου λεκιάσουν το βλέφαρο.


Βήμα 3ο: Σταθερότητα

Για να σταματήσεις το βλέφαρο σου να πεταρίζει ενώ θα βάζεις τη μάσκαρα, αρκεί να κρατάς ανασηκωμένο το σταθερό μέρος του βλεφάρου, πιέζοντας ελαφρά με τον δείκτη, ή τον αντίχειρα σου το σημείο που είναι ακριβώς πάνω στο κόκκαλο, όπως κάνει η κορυφαία μακιγιέζ, Μπόμπι Μπράουν στη φωτογραφία επάνω.

Προσοχή
: όμως μην ανασηκώσεις υπερβολικά το δέρμα, γιατί θα κάνεις τις βλεφαρίδες να ακουμπήσουν και δεν θα γίνει δουλειά έτσι.

Βήμα 4ο: Οι απαραίτητες στρώσεις

Για να δώσεις ακόμη περισσότερη ένταση στο βλέμμα σου, πέρασε πρώτα μια στρώση στην επάνω πλευρά των βλεφαρίδων: ακούμπησε το βουρτσάκι απαλά στα μήκη της τρίχας, κρατώντας το παράλληλα με το βλέφαρο και στρίψε το ελαφρά με κατεύθυνση προς τα έξω και προς τα πάνω για να αυξήσεις την καμπύλη.

Προσοχή: σ' αυτή τη φάση μην πλησιάσεις πολύ κοντά στη ρίζα, γιατί θα μουτζουρώσεις το περίγραμμα και θα πάει στράφι η όλη προσπάθεια.


Αμέσως μετά, πριν προλάβει να στεγνώσει η μάσκαρα, πέρνα μια στρώση στην κάτω πλευρά των βλεφαρίδων κρατώντας πάντα παράλληλα το βουρτσάκι σου, ώστε ταυτόχρονα να τις ξεχωρίζεις. Στη συνέχεια πέρνα στο άλλο μάτι.


Τέλος, για να τονίσεις το αποτέλεσμα κάνε ένα γρήγορο πέρασμα, με πολύ ελαφρύ χέρι, ενός δεύτερου στρώματος στις άκρες από την κάτω πλευρά κρατώντας κάθετα το βουρτσάκι. Περιμένεις λίγα δευτερόλεπτα για να αφήσεις τη μάσκαρα να στεγνώσει και μετά είσαι ελεύθερη ν' ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου όσο θέλεις.


Βήμα 5ο: Αμάν, μουτζουρώθηκα! Και τώρα;

Ας υποθέσουμε ότι ακολούθησες όλα τα βήματα με ευλάβεια, αλλά παρόλα αυτά κάτι σου ξέφυγε. Πώς θα απαλλαγείς από τις μουτζούρες χωρίς να καταστρέψεις το υπόλοιπο μακιγιάζ σου;

Η λύση είναι πολύ εύκολη και βρίσκεται στη μαγική μπατονέτα για το καθάρισμα των αυτιών. Παίρνεις τη μπατονέτα, τη βρέχεις ελάχιστα με λίγο ξεβαφτικό ματιών, ή λίγο νερό, ή ελάχιστο σάλιο (την ακουμπάς στιγμιαία στη γλώσσα σου) και κρατώντας σταθερό το βλέφαρο, την ακουμπάς σταθερά, κάθετα πάνω στον λεκέ και ταυτόχρονα την περιστρέφεις προσέχοντας να μην την τρίψεις καθόλου. 

Αν θέλεις να καθαρίσεις κι άλλο σημείο χρησιμοποίησε την άλλη πλευρά της μπατονέτας, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, γιατί αν χρησιμοποιήσεις την ίδια πλευρά θα μουτζουρωθείς χειρότερα.

Τέλος,
αν βλέπεις ότι παρά το άψογο τελικο αποτέλεσμα, κατά τη διάρκεια της ημέρας η μάσκαρα σού μουτζουρώνει το σταθερό σημείο βλεφάρου, σημαίνει ότι έχεις πολύ μακριές βλεφαρίδες και θα πρέπει να χρησιμοποιείς πάντα μια αδιάβροχη μάσκαρα ή και ν' απλώνεις μια σκιά στο χρώμα του δέρματος, ή λίγη διάφανη πούδρα σ' αυτό το σημείο, ώστε η μάσκαρα να παραμένει σταθερή παρά την επαφή της με τον ιδρώτα.
Πηγή: womenonly
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...