28 Νοε 2012

Με ΑΦΜ και άδεια η πληρωμή μέσω τραπεζών των τελών κυκλοφορίας


ΣΤΙΣ τράπεζες μπορούν να πληρώνουν από σήμερα, όσοι επιθυμούν, τα τέλη κυκλοφορίας χωρίς να χρειάζεται να τυπώσουν τα σχετικά ειδοποιητήρια από την ηλεκτρονική ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Το μόνο που χρειάζεται είναι να προσκομίσουν τον ΑΦΜ και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος. Οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν στις εξής τράπεζες:.......

Γενική Τράπεζα
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος
Νέα Proton Τράπεζα
Τράπεζα Πειραιώς
Tαχυδρομικό Ταμιευτήριο - Hellenic Postbank
Alpha Bank
Bank of Cyprus
Eurobank
FBB - Πρώτη Επιχειρηματική Τράπεζα
Marfin Egnatia Bank
Millennium Bank
PROBANK


Με την καταβολή της οφειλής οι τράπεζες θα δίνουν στον πολίτη αποδεικτικό πληρωμής το οποίο θα αντικαταστήσει το αυτοκόλλητο σήμα των τελών κυκλοφορίας. Στην εφορία θα πρέπει να απευθυνθούν μόνο όσοι δεν έχουν λάβει ακόμη την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, επομένως δεν έχει ενημερωθεί η βάση δεδομένων της ΓΓΠΣ, ή για οποιονδήποτε άλλον λόγο δεν βρίσκουν στο αρχείο της ΓΓΠΣ τα στοιχεία του οχήματός τους ή όταν έχουν αφαιρεθεί τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος, με πράξη αστυνομικής αρχής, λόγω οφειλής τελών κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΠΣ μέχρι σήμερα έχουν τυπωθεί περίπου 1.400.000 ειδοποιητήρια για πληρωμής τελών κυκλοφορίας. Τα τέλη εξοφλούνται έως τις 31 Δεκεμβρίου. Όσοι δεν καταβάλουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας 2013 θα κληθούν να πληρώσουν το αντίτιμο εις διπλούν, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να «μπλοκάρεται» η διαδικασία υποβολής της φορολογικής δήλωσης η οποία είναι επίσης συνδεδεμένη με το taxisnet. Οι παραβάτες θα εντοπίζονται από τη ΓΓΠΣ με διασταυρώσεις και θα λαμβάνουν ηλεκτρονικά το πρόστιμο μέσω taxisnet.
Του Στέλιου Κράλογλου
Πηγή : express.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...