30 Νοε 2012

Ο Κακλαμάνης, ο Ψυχάρης, η Χούντα, ο «εφαψίας» και το ΠΑΣΟΚ

Η σκληρή αντιπαράθεση του εκδότη της εφημερίδας Τα Νέα και το Βήμα Σταύρου Ψυχάρη με τον Απόστολο Κακλαμάνη δείχνει να αφορά μια ιστορική αναδρομή, τα περί ανάμειξης του κ. Κακλαμάνη στα της Χούντας και Απριλιανών, αλλά στην πραγματικότητα όλα δείχνουν ότι αφορά την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο....

«Διορίζεις τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ»
Ολα ξεκίνησαν όταν προ ημερών ο Απόστολος Κακλαμάνης, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος είπε στην ομιλία του ότι πέρασε ο καιρός «που ο Ψυχάρης και ο Μπόμπολας διόριζαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ». Οι παριστάμενοι εκτίμησαν ότι η «βόμβα» Κακλαμάνη στρεφόταν εναντίον των Ανδρέα Λοβέρδου και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι οποίοι θέτουν θέμα ηγεσίας στο κόμμα και αμφισβητούν τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης σήκωσε αμέσως το γάντι και απάντησε ανώνυμα (υπογράφων ως Αθηναίος Πολίτης) στα Νέα απειλώντας τον Απόστολο Κακλαμάνη ότι θα αποκαλύψει με αρχεία και φωτογραφίες το χουντικό παρελθόν του.
 

«Είσαι παραθεσμικός»
Ο Απόστολος Κακλαμάνης απάντησε με ανακοίνωση στον Σταύρο Ψυχάρη ότι δεν μπορεί να του προσάψει καμία κατηγορία, ότι το παρελθόν του είναι μόνο δημοκρατικό και ότι φυλακίστηκε επί Χούντας και δεν υπήρξε συνομιλητής της.

Ο κ. Κακλαμάνης επιμένει μάλιστα στις κατηγορίες του ότι το εκδοτικό συγκρότημα ΔΟΛ αναμειγνύεται στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζοντας ότι το Βήμα είχε πρωτοσέλιδο άρθρο με τίτλο «Παραιτηθείτε κύριε Παπανδρέου».

«Παραιτηθείτε κύριε Πρόεδρε»
Θυμίζουμε ότι το Βήμα της Κυριακής, μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2007, τις οποίες είχε χάσει το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου, και είχαν κερδίσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά η ΝΔ και ο Κώστας Καραμανλής, το «Βήμα της Κυριακής» είχε κυκλοφορήσει με τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Παραιτηθείτε κύριε πρόεδρε!».
Επάνω από τον πρωτοσέλιδο τίτλο υπήρχε ένα άλλο «χτύπημα» στην πρώτη σελίδα του «Βήματος» με τίτλο «Εντυπωσιακό προβάδισμα του κ. Βενιζέλου στην αναμέτρηση για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ».
Τα γεγονότα που ακολούθησαν είναι γνωστά: Ο Γιώργος Παπανδρέου διεκδίκησε την ηγεσία του κόμματος μιλώντας για «συμφέροντα» που τον αμφισβητούν, και κέρδισε τις εσωκομματικές εκλογές έναντι του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Το Βήμα επανερχόταν συχνά στις αιχμές που ο Γιώργος Παπανδρέου συνέχιζε να εξαπολύει εναντίον του.
Γράφει λοιπόν «Το Βήμα» στις 5 Ιανουαρίου του 2012:
«Εκείνο το «Παραιτηθείτε κύριε Πρόεδρε» έγινε σημαία για τον κ. Παπανδρέου και την ομάδα που τον συνόδευε και απόδειξη, υποτίθεται, του πολέμου που δεχόταν από τα συμφέροντα. Ουδέποτε πέρασε από το μυαλό του η ιδέα ότι ένα Μέσο Ενημέρωσης μπορεί να έχει άποψη και γνώμη και βεβαίως θεωρούσε μέγα αμάρτημα την προβολή της. Τότε ο κ. Παπανδρέου κατασκεύασε ένα εσωτερικό εχθρό και έχτισε μια θεωρία συνωμοσίας προκειμένου να κερδίσει τους αντιπάλους του. Τώρα πάλι τα ίδια κάνει».
Ας σημειωθεί ότι το Βήμα την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 έγραφε για τις λιγοστές πιθανότητες του Ευάγγελου Βενιζέλου «να κάνει το come back».
Στα γεγονότα αυτά, κατά πάσα πιθανότητα, έκανε αναφορά ο Απόστολος Κακλαμάνης, στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι πέρασε ο καιρός που «ο Ψυχάρης και ο Μπόμπολας διόριζαν τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ».

Χούντα και «εφαψίας»
Ο Σταύρος Ψυχάρης κατηγόρησε σε σημερινό δημοσίευμα εκ νέου τον Απόστολο Κακλαμάνη ως «εφαψία της ιωαννιδικής χούντας» και απειλεί ότι αύριο, 1η Δεκεμβρίου 2012, θα προβεί σε σχετικές αποκαλύψεις «προς γνώσιν και ...τέρψιν». Γράφει χαρακτηριστικά:

Αγαπητέ Μικροπολιτικέ,
Είχα υποσχεθεί χθες στους αναγνώστες σου ότι θα επανερχόμουν σήμερα με την αποκάλυψη νέων «καυτών» λεπτομερειών από τα έργα και τις ημέρες του Απόστολου Κακλαμάνη (τέως, τέως κλπ. Και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ) στη Νέα Σμύρνη της απριλιανής χούντας.
Μετά τη σημερινή δημόσια (έμμεση πλην σαφή) παραδοχή από τον εν λόγω ότι διετέλεσε «εφαψίας» της ιωννιδικής χούντας παρακαλώ τους αναγνώστες σου να κάνουν υπομονή ως αύριο.
Θα τους έχω ακόμη πιο πλούσιο υλικό προς γνώσιν και ...τέρψιν.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς
Αθηναίος Πολίτης
Φύλαξ (γραπτών) Αρχείων και Φωτογραφιών και προσθέτει:
«Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης παραδέχεται, εμμέσως πλην σαφώς, με χθεσινή ανακοίνωσή του ότι είχε επαφές με τη χούντα του Ιωαννίδη. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής σημειώνει ότι έφτασε «μέχρι το στόμα του λύκου» προκειμένου να αποτρέψει, μαζί με άλλους που συνεργάστηκαν μαζί του εντός και εκτός της χώρας, τη χειραγώγηση των προδικτατορικών νεολαιών που επιχείρησε το καθεστώς Ιωαννίδη».

Κακλαμάνης: Χουντικά Υποπροϊόντα
Πολλές φορές έως τώρα αρκετοί έχουν αναφερθεί υπαινικτικά σε επαφές του κ. Κακλαμάνη με στελέχη της χούντας και κυρίως σε συνομιλία ή συνομιλίες του με τον Δημήτρη Ιωαννίδη που ανέτρεψε τον δικτάτορα Παπαδόπουλο.
Εχουν χαρακτηρίσει τον κ. Κακλαμάνη «γεφυροποιό», ή «εφαψία» υπονοώντας ότι μετείχε στις συζητήσεις που έγιναν προκειμένου να υπάρξει ομαλή μετάβαση της χώρας σε πολιτική διακυβέρνηση, με ταυτόχρονη παροχή αμνηστίας στην ηγεσία της χούντας.
Ο ίδιος ο κ. Κακλαμάνης τα έχει διαψεύσει όλα αυτά. Μάλιστα, στο βιογραφικό του που δημοσιεύεται στη Wikipedia αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Το 1967 διώχθηκε και φυλακίστηκε για αντιστασιακή δράση με τον Νόμο 509, ως μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Δημοκρατικού Εθνικού Κινήματος Αντίστασης (ΔΕΚΑ), αλλά το 1968 αποφυλακίστηκε με την «αμνηστία» του Φεβρουαρίου και υπήρξε συνήγορος υπεράσπισης στις περισσότερες δίκες μέχρι την πτώση της δικτατορίας. Μεταξύ άλλων, υπερασπίστηκε τους Ξ. Πελοποννήσιο και Θ. Κόκκινο (κατηγορούμενους από έκτακτο στρατοδικείο για συμμετοχή στο ΠΑΚ). Συνέχισε, όμως, τη δράση του μέσα από τις γραμμές του ΠΑΚ, γι' αυτό και η δικτατορία του αφαίρεσε το διαβατήριο, απαγορεύοντάς του την έξοδο από τη χώρα. Επίσης, ήταν ο πρώτος πρόεδρος της ΕΔΗΝ, της νεολαίας της Ενωσης Κέντρου».

Μαρτυρία Στάθη Παναγούλη
Δύο είναι οι επώνυμες μαρτυρίες ως σήμερα για σχέσεις του Απόστολου Κακλαμάνη με τη χούντα:
Ο σημερινός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης έχει κατηγορήσει ευθέως τον κ.Κακλαμάνη, όταν ήταν ακόμη πρόεδρος της Βουλής, ότι ήταν συνομιλητής του χουντικού Δημήτρη Ιωαννίδη, λέγοντας:
«Ο σημερινός πρόεδρος της Βουλή δεν υπήρξε συνομιλητής του Ιωαννίδη μαζί με τον Γιώργο τον Αλφαντάκη, τον γνωστό δικηγόρο;» σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Μαρτυρία Δημήτρη Μιχαλόπουλου
Η δεύτερη επώνυμη μαρτυρία είναι του πρώην εκδότη της εφημερίδας «Ελεύθερη Ωρα» Δημήτρη
Μιχαλόπουλου ο οποίος κυκλοφόρησε το 1983 το βιβλίο «Δύο ώρες με τον Ταξίαρχο Ιωαννίδη».
Το βιβλίο περιλαμβάνει αποκόμματα εφημερίδων του 1973 και 1974 και αποκαλύπτει ότι ο δικηγόρος Γιώργος Αλφαντάκης («εκπρόσωπος του χώρου των συντηρητικών νέων πολιτικών, πρώην αρχηγός της νεολαίας της ΕΡΕ και γνωστός δικηγόρος των Αθηνών», όπως γράφει), μαζί με τον Απόστολο Κακλαμάνη επισκέφθηκαν τον Δημήτρη Ιωαννίδη, στις 10:00 το πρωί της 4ης ιανουραίου 1974.
Στη συνάντηση αυτή ο Απόστολος Κακλαμάνης φέρεται να είπε στον δικτάτορα : «Με εκφράζετε. Πρέπει να εκριζωθούν οι πολιτικοί», σύμφωνα με τον Δημήτρη Μιχαλόπουλο.

Σύμφωνα με το ίδιο βιβλίο ο Απόστολος Κακλαμάνης στο βιογραφικό του λέει ότι φυλακίστηκε επί χούντας αλλά οι σχέσεις του με τη Χούντα αναφέρονται στην περίοδο του 1973 και 1974 και στη σχέση του με τον δικτάτορα Δημήτρη Ιωαννίδη, όχι με τον δικτάτορα Γιώργο Παπαδόπουλο.

Ποιός είναι ο Μιχαλόπουλος - Γιατί ο Κακλαμάνης μιλάει για «χουντικά υποπροϊόντα»
Ο πρώην εκδότης Γρηγόρης Μιχαλόπουλος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 18 ετών δίχως αναστολή από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας και οδηγήθηκε στις φυλακές του Κορυδαλλού, καθώς το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για απόπειρα εκβίασης σε βάρος του επιχειρηματία, Θεόδωρου Αγγελόπουλου, αλλά και εκβίαση κατ εξακολούθηση σε βάρος του Γιάννη Λάτση. Επίσης, ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της πλαστογραφίας σε βαθμό κακουργήματος.

Αντίθετα ο κ. Μιχαλόπουλος απαλλάχθηκε για τις κατηγορίες που αφορούσαν στο δήμαρχο Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κασιδόκωστα, τον επιχειρηματία Αργύρη Σαλιαρέλη και τον μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυόστομο. Η εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή του για το σύνολο των κατηγοριών.

Ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος έχει χαρακτηριστεί «συγγραφέας-εκδότης-δημοσιογράφος, ακροδεξιών, και αποκρυφιστικών βιβλίων, εφημερίδων («Ελεύθερη Ώρα»-«Ε.Ω», «Νέοι Άνθρωποι»-«Ν.Α.», «Ορθόδοξη Κατάθεση»), μικροκαναλάρχης παλιότερα και αρχηγός της μακαρίτισσας της ακροδεξιάς «Εθνικής Συμμαχίας» (0,21%), εκφωνητής του επικήδειου του δικτάτορα Παπαδόπουλου (χοροστατούντος του πρόσφατα δολοφονημένου, από άγνωστο «γνωστό» του, επισκόπου Νύσσης) είναι πολυγραφότατος, με στυλ που δεν υποτάσσεται πάντα στους κανόνες της Γραμματικής και του Συντακτικού, αθυρόστομος σε βαθμό χυδαιότητας, διώκτης των ομοφυλόφιλων κληρικών, για να καταλήξει στον εισαγγελέα με κατηγορίες για εκβιασμούς επιχειρηματιών (καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 18 και από το Εφετείο σε 9 χρόνια φυλάκιση) και καταγγελίες για εκβιασμούς κληρικών με στοιχεία της ιδιωτικής τους ζωής (απαλλάχτηκε), όντας ταυτόχρονα εκκλησιαστικός μεγαλοτιτλούχος και εξ απορρήτων άσπονδος φίλος των επισκόπων».

Πηγή : iefimerida
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...