28 Νοε 2012

Μητρόπολη Σύρου-Μυκόνου:Δίωρα σεμινάρια για γονείς, όπου διδάσκουν ψυχολόγοι


Δίνει συμβουλές σε γονείς και μελλόνυμφους
Από τις 10 Ιανουαρίου ξεκίνησαν στη Μητρόπολη Σύρου με πρωτοβουλία του μητροπολίτη Δωρόθεου, δίωρα σεμινάρια για γονείς, τα οποία πραγματοποιούνται κάθε πρώτο Σαββατοκύριακο κάθε μήνα και θα διαρκέσουν μέχρι τον Ιούνιο.
Συντονιστής και εισηγητής των σεμιναρίων είναι ο π. Μελέτιος Ζαχαρόπουλος, ο οποίος δεν είναι μόνο κληρικός, αλλά εργάζεται στην Αθήνα ως οικογενειακός ψυχοθεραπευτής.
Οπως εξηγεί ο π. Μελέτιος, σε κάθε συνάντηση τίθενται.......
συγκεκριμένα ζητήματα. 
«Πρωταρχικός στόχος είναι να συζητήσουμε για την ποιότητα σχέσης κάθε ζευγαριού», τονίζει, «να μεγαλώνουν τα παιδιά σε ένα αρμονικό περιβάλλον με γονείς που ξέρουν να λύνουν τις διαφορές και να προωθήσουμε το μοντέλο ενός ζευγαριού που ξέρει να λύνει τις διαφορές του, να έχει αξίες και να τις βιώνει στην καθημερινότητα».

Η ουσία των σεμιναριακών συναντήσεων όμως βρίσκεται τελικά στην ουσιαστική πραγμάτωση του λόγου του Θεού, όπως ακούγεται δια στόματος του πατρός Μελετίου: «Η Εκκλησία δεν ασχολείται μόνο με τη μετά θάνατον ζωή, αλλά βλέπει τον άνθρωπο ως σύνολο. Ο παράδεισος αρχίζει από αυτήν τη ζωή. Αξίζει να ζήσουμε μια ζωή πιο κοντά στον Θεό. Οχι μιζέρια ούτε δυστυχία ούτε κόλαση, αλλά χαρά, ευτυχία γαλήνη, ζεστασιά, δημιουργικότητα. Αυτά προσπαθούμε να εμπνεύσουμε στα σεμινάρια και να πείσουμε τους γονείς να τα ζήσουν πρώτα οι ίδιοι και να τα μεταλαμπαδεύσουν στα παιδιά τους»

Μαζί με τον π. Μελέτιο, διδάσκουν στα σεμινάρια και οι κ. Λεωνίδας Κωλέττης, Γιώργος Κίσσας, Κυριάκος Βλασόπουλος, ψυχολόγοι - οικογενειακοί ψυχοθεραπευτές. Τα μαθήματα παρακολουθούν περίπου 10 νεαρά ζευγάρια και η παρουσία και των δυο μελών κάθε ζεύγους κρίνεται υποχρεωτική.
Πηγή : ethnos.gr
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...