29 Νοε 2012

Το αντρικό χαμόγελο «ρίχνει» τις γυναίκες

Κορίτσια, την επόμενη φορά που θα σας χαμογελάσει ένας άντρας, το νου σας: μπορεί να είστε έτοιμες να κάνετε ό,τι σας πει.
Αυτό τουλάχιστον υποδηλώνει μία νέα μελέτη, που αποκαλύπτει πως το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι άντρες για να υπακούσουν οι γυναίκες είναι να έχουν αυτοπεποίθηση και να τους χαρίσουν ένα ζεστό, αληθινό χαμόγελο.......
Σε τρία διαφορετικά πειράματα, ισπανοί επιστήμονες εξέτασαν πως επηρέαζε το χαμόγελο ενός άνδρα αφ’ ενός την αντίληψη μιας ομάδας γυναικών γι’ αυτόν, αφ’ ετέρου την γλώσσα του σώματός τους.
Όταν ο άντρας υιοθετούσε έναν κυριαρχικό ρόλο (στο πείραμα, τους έδινε οδηγίες), οι γυναίκες υπάκουαν πιο συχνά εάν τους χαμογελούσε, απ’ ό,τι εάν ήταν κακότροπος – και αυτό ίσχυε ακόμα και όταν ολοκλήρωνε την εντολή του με κάποιο σεξιστικό σχόλιο.

Κάθε φορά, εξάλλου, που ο «κυριαρχικός» άντρας χαμογελούσε, άλλαζε η στάση του σώματος των εθελοντριών και γινόταν πιο «μαζεμένη» και υποτακτική.

Στο δεύτερο πείραμα, ο άντρας άλλαζε την δική του στάση του σώματος (άλλοτε ήταν κυριαρχική, άλλοτε υποτακτική) για να καταγραφούν οι αντιδράσεις των γυναικών, ενώ στο τρίτο διερευνήθηκαν οι επιδράσεις των ιδίων αλλαγών σε συνδυασμό με το σεξιστικό σχόλιο.

Σε αυτά τα πειράματα, οι γυναίκες δεν ήταν και τόσο υπάκουες, ούτε ως στάση σώματος ούτε ως αντίδραση.

Οι ερευνητές από το Τμήμα Κοινωνικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Γρανάδα, οι οποίοι δημοσιεύουν την μελέτη τους στην επιθεώρηση «Personality and Social Psychology Bulletin», αποδίδουν τις αντιδράσεις των γυναικών στο ότι εκλαμβάνουν το ανδρικό χαμόγελο ως ένδειξη «ζεστασιάς» όταν προέρχεται από έναν κυριαρχικό άντρα που ενστικτωδώς τις κάνει να «υποτάσσονται» στη δύναμή του.

Όσον αφορά τον «υποτακτικό» άντρα, ως φαίνεται σε αυτόν δεν δίνουμε και τόση σημασία...

Πηγή : ygeia.tanea.gr
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...