26 Νοε 2012

Βανίλια!!Η υπερτροφή της σεξουαλικότητας και του ευ ζην!!

Λίγα λόγια για το φυτό βανίλια
Οι σπόροι της βανίλιας που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι ο επεξεργασμένος άγουρος καρπός  του είδους βανίλια ή πλατύφυλλος  που είναι ιθαγενές του Μεξικού της Κεντρικής Αμερικής και του Βόρειου τμήματος της Νότιας Αμερικής, αλλά καλλιεργείται σε πολλές τροπικές περιοχές, ή του είδους  βανίλια η ταϊτινή που είναι ιθαγενές της Ωκεανίας.....

Είναι φυτό με μακρύ, σαρκώδη αναρριχητικό βλαστό ο οποίος προσκολλάται στα δένδρα με εναέρια ριζίδια, έχει επίσης και ρίζες που εισχωρούν στο έδαφος. Κατά την περίοδο της ανθοφορίας , η οποία διαρκεί για δύο περίπου μήνες , πολλά εφήμερα άνθη ανοίγουν, λίγα κάθε φορά. Τα άνθη έχουν λεπτεπίλεπτη κατασκευή και για αυτό στη φύση η επικονίαση τους μπορεί να γίνει μόνο από μια μικρή μέλισσα που ζει στο Μεξικό.

Στις άλλες χώρες όπου καλλιεργείται το φυτό, εφαρμόζεται η τεχνητή επικονίαση , η οποία γίνεται αμέσως μόλις ανοίξουν τα άνθη. Ο καρπός είναι επιμήκης κάψα, και φθάνει σε πλήρη ανάπτυξη τα 20 εκατοστόμετρα μήκος σε 4 έως 6 εβδομάδες ενώ μπορεί να χρειαστούν μέχρι  9 μήνες ώσπου να ωριμάσει.

vanilla1
Η βανίλια ως αφροδισιακό
Η βανίλια είναι θρυλικό αφροδισιακό! Στην Κεντρική Αμερική, την εποχή των μεγάλων πολιτισμών, μόνο τα μέλη της βασιλικής οικογένειας έπιναν ποτά με βανίλια διότι μόνο αυτοί θεωρούνταν άξιοι της αφροδισιακής ποιότητάς τους.
Η ενέργεια της βανίλιας είναι θηλυκή οπότε συνδυάζεται τέλεια με την εκ φύσεως αντρική ενέργεια του κακάο. Οι ορχιδέες της βανίλια μπορούν να φυτρώσουν και πάνω στο δέντρο κακάο ενώ σε πολλές μυθολογίες το κακάο και  η  βανίλια ήταν θεϊκοί εραστές που μεταμορφώθηκαν σε δέντρο και λουλούδι!
Έρευνες στο Ινστιτούτο Όσφρησης και Γεύσης του Σικάγο τεκμηρίωσαν ότι τόσο το άρωμα της βανίλιας όσο και η γεύση της έχουν ισχυρές ιδιότητες διέγερσης. Η μοντέρνα επιστήμη σιγά σιγά φτάνει στις ανακαλύψεις που ήταν κοινή απλή γνώση για τους ιθαγενείς της Κεντρικής Αμερικής πριν από αιώνες!
Είτε σου αρέσει να την τρως, είτε να τη μυρίζεις ή να την πίνεις, η βανίλια έχει την ικανότητα να ενθουσιάζει τις αισθήσεις μας…
Η βανίλια έχει πάνω από 250 οργανικά συστατικά που δημιουργούν την ιδιαίτερη γεύση και μυρωδιά της. Παρόλο που επιστήμονες επιμένουν εδώ και 25 χρόνια να ψάχνουν τρόπους να την κλωνοποιήσουν  γενετικά  σε  εργαστήρια, δεν έχουν καταφέρει να αιχμαλωτίσουν την ιδιαίτερα ντελικάτη ποιότητά της.
Η βανίλια ως φάρμακο
Μια σειρά από σωματικά και ψυχολογικά οφέλη αποδίδονται στη βανίλια εδώ και αιώνες. Στην αρωματοθεραπεία, η βανίλια θεωρείται ότι βελτιώνει τη διάθεση και προτιμάται όταν κανείς θέλει να τονωθεί ενεργειακά.  
Σε άλλο πείραμα, του λονδρέζικου νοσοκομείου «St. George’s», χρησιμοποίησαν έμπλαστρα βανίλιας σε ομάδα ανθρώπων που ήταν σε δίαιτα και παρατήρησαν ότι το άρωμά της προωθεί την απώλεια βάρους, μειώνοντας σημαντικά την όρεξη για γλυκά - κάτι που λέγεται ότι ισχύει και για τα κεριά βανίλιας, δίχως να έχει αποδειχτεί επιστημονικά.
O κύριος χαρακτηρισμός της βανίλιας ως αφροδισιακού την ακολουθεί από την εποχή των Αζτέκων και επισφραγίστηκε από έρευνα του νευρολόγου Άλαν Χιρς στο Σικάγο, που απέδειξε την προτίμηση (τον ερωτικό ερεθισμό για την ακρίβεια) των ενήλικων ανδρών στη μυρωδιά της, σε σχέση με άλλες γλυκές μυρωδιές, όπως της λεβάντας, της κολοκυθόπιτας, της μαύρης γλυκόριζας και των ντόνατς. Επιπλέον, η βανίλια βοηθά τη χώνεψη, ανακουφίζει τις στομαχικές διαταραχές και τονώνει το νευρικό σύστημα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...