30 Νοε 2012

Συμβουλές για καλύτερο ύπνο

Η αϋπνία είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει πάρα πολύς κόσμος, εξ’ αιτίας των ρυθμών της ζωής που έχουν αλλάξει.
Πως μπορείτε να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας με έξι απλές πρακτικές συμβουλές:..


1. Αποφύγετε την καφεΐνη μετά το γεύμα

Η καφεΐνη καθυστερεί να αποβληθεί από τον οργανισμό σας μέχρι και 12 ώρες, έτσι ώστε μετά το μεσημεριανό καφέ μπορεί να έχετε διαταραχές στον ύπνο ή και αϋπνίες. Προτιμήστε τον ντεκαφεϊνέ και για το απόγευμα και μετά δοκιμάστε καλύτερα τσάι ή χαμομήλι ή ζεστό γάλα το βράδυ. Και τα τρία θα σας βοηθήσουν στο να κοιμηθείτε πιο εύκολα.


2. Μειώστε τις μερίδες σας

Ο οργανισμός μας χρειάζεται ώρες για να χωνέψει μεγάλα γεύματα, πράγμα που καθιστά δύσκολο το να κοιμηθείτε. Κάνετε κύριο γεύμα σας το μεσημέρι και περιορίστε το δείπνο σας σε λιγότερες από 500 θερμίδες. Επίσης, παραλείψετε τα πικάντικα τρόφιμα για να αποφύγετε καούρα, δυσπεψία και πολύ έντονα όνειρα, που είναι πιθανό να διαταράξουν τον ύπνο σας.


3. Ασκηθείτε νωρίς

Η τακτική γυμναστική μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα αλλά η άσκηση τρεις έως τέσσερις ώρες πριν από τον ύπνο μπορεί στην πραγματικότητα να σας χαλάσει τον ύπνο.


4. Αποφύγετε το ποτό το βράδυ

Όταν πίνετε το βράδυ αλκοόλ στην αρχή έχετε ένα αίσθημα χαλάρωσης που στη συνέχεια σας φέρνει υπνηλία. Μην σας εξαπατά όμως αυτό. Ο ύπνος σας το βράδυ δε θα είναι καλός. Τις περισσότερες φορές έχετε ανήσυχο ύπνο.


5. Κλείστε την τηλεόραση

Τα ηλεκτρονικά, η τηλεόραση, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές ακόμη και τα κινητά τηλέφωνα εκπέμπουν ακτινοβολία που σας διεγείρει. Γι’ αυτό αποφύγετε τουλάχιστον μία ώρα πριν πάτε για ύπνο.


6. Αποβάλλεται τη κακή συνήθεια του τσιγάρου

Όπως η καφεΐνη και το αλκοόλ, η νικοτίνη είναι ένα διεγερτικό.


Πηγή : ygeiaonline.gr
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...