29 Νοε 2012

Εκτός Eurovision η Ελλάδα;


Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα όπως όλα δείχνουν, δεν θα συμμετάσχει φέτος στον διαγωνισμό της Eurovision!Οι λόγοι που μας οδηγούν σαν χώρα να βρεθούμε εκτός του θεσμού είναι η έλλειψη χορηγών ενώ ταυτόχρονα η EBU έχει ακριβύνει τα κόστη της συμμετοχής.....
Οριστική απόφαση ακόμα δεν έχει παρθεί αλλά όπως μαθαίνουμε πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν μέσα στην ΕΡΤ ότι η συμμετοχή μας στον διαγωνισμό μπορεί να αποτελέσει πρόκληση λόγω των χρημάτων που θα δαπανηθούν, την στιγμή που η χώρα μας υποφέρει οικονομικά. 

Ακριβώς αυτό δήλωσε και στο Βήμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σ. Κεδίκογλου τονίζοντας ότι "η δημόσια τηλεόραση δεν θα πρέπει να συμμετάσχει εφέτος στον διαγωνισμό της Eurovision ανταποκρινόμενη στο κυρίαρχο λαϊκό αίσθημα".

Στον αέρα βρίσκεται και η συμμετοχή της Κύπρου στον διαγωνισμό τραγουδιού το 2013. Ο πρόεδρος του ΡΙΚ, Μάκης Συμεού, σε σχετική του δήλωση είπε "με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα της Κύπρου, κάποιοι ίσως θεωρήσουν προκλητική την παρουσία του ΡΙΚ σε μια τέτοια εκδήλωση, γι΄ αυτό συζητείται σοβαρά το ενδεχόμενο της ακύρωσης της κυπριακής συμμετοχής".

Πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει λόγω έλλειψης χρημάτων αφού για τον ίδιο λόγο δεν είχαμε συμμετάσχει το 2000.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...