28 Νοε 2012

Το πολύ σεξ «κλειδί» για επιτυχημένη εγκυμοσύνη

Τα ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν παιδιά, καλό είναι να κάνουν πρώτα πολύ σεξ, ώστε να συνηθίσει ο οργανισμός της γυναίκας το σπέρμα και να υποστηρίξει μια εγκυμοσύνη, συνιστούν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Αδελαϊδας, στην Αυστραλία.
Σε μελέτη που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες είχαν περισσότερες πιθανότητες να ολοκληρώσουν με επιτυχία την εγκυμοσύνη, εάν είχαν επαναλαμβανόμενη έκθεση στο σπέρμα του συντρόφου τους πριν μείνουν έγκυοι........


Και αυτό, διότι παρείχαν στο ανοσοποιητικό τους σύστημα τη δυνατότητα να αναπτύξει αντοχή στο ξένο υγρό και έτσι να υποστηρίξει την μελλοντική εγκυμοσύνη.

«Ξέρουμε πλέον ότι τουλάχιστον τρεις έως έξι μήνες συνουσίας με τον ερωτικό σύντροφο είναι απαραίτητοι για να μπορέσει το ανοσοποιητικό σύστημα να αντιδράσει σωστά σε μία εγκυμοσύνη», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Σάρα Ρόμπερτσον, καθηγήτρια στη Σχολή Παιδιατρικής & Αναπαραγωγικής Υγείας και επικεφαλής της Ομάδας Αναπαραγωγικής Ανοσολογίας του πανεπιστημίου.

«Η διαδικασία αυτή, πάντως, μπορεί να διαρκέσει έως ένα χρόνο για μερικά ζευγάρια».

Η δρ Ρόμπερτσον πρόσθεσε πως ενώ είναι εφικτό να μείνει μία γυναίκα έγκυος από την πρώτη ερωτική επαφή, οι πιθανότητες απόρριψης του εμβρύου από τον οργανισμό της είναι πολύ περισσότερες – το ίδιο και ο κίνδυνος εκδηλώσεως επιπλοκών της κυήσεως, όπως η προεκλαμψία, που χαρακτηρίζεται από υπέρταση της εγκύου.

«Το όλο θέμα δεν αφορά τις πιθανότητες της συλλήψεως, αλλά την υγιή έκβαση της εγκυμοσύνης», διευκρίνισε. «Είναι πιο πιθανό να κυλήσουν όλα ομαλά στην εγκυμοσύνη, εάν τα ζευγάρια έχουν κάνει πρώτα αρκετή “πρακτική εξάσκηση”».

Οι αποβολές είναι πολύ πιο συχνές απ’ ό,τι νομίζει ο περισσότερος κόσμος. Υπολογίζεται ότι μία στις οκτώ γνωστές στις γυναίκες κυήσεις καταλήγουν σε αποβολή, ενώ πολλαπλάσιες είναι εκείνες που τελειώνουν στις πρώτες εβδομάδες της κυήσεως δίχως οι γυναίκες να συνειδητοποιήσουν καν ότι είχαν μείνει έγκυοι.

Τα δύο τρίτα των πρώιμων αποβολών αποδίδονται σε χρωμoσωμιακές ανωμαλίες των εμβρύων, τις οποίες αντιλαμβάνεται ο οργανισμός και έτσι τελειώνει πρόωρα την εγκυμοσύνη.

Το 1% των γυναικών, εξάλλου, χάνουν τρία ή περισσότερα μωρά στη σειρά λόγω αποβολής.

Τα νέα ευρήματα της δρος Ρόμπερτσον και των συνεργατών της παρουσιάσθηκανσε συνέδριο της Αυστραλιανής Εταιρείας Ιατρικής Έρευνας (ASMR), το οποίο διεξάγεται στην Αδελαϊδα.


Πηγή : ygeia.tanea.gr
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...