23 Νοε 2012

Ετσι νοθεύουν τώρα το πετρέλαιο και την βενζίνη

Οργιάζει το λαθρεμπόριο καυσίμων, αλλά εμφανίζονται και νέοι τρόποι απάτης νέα νοθεία με καμένα λάδια. Οι ελληνικές διωκτικές αρχές αντιμετωπίζουν, ένα φαινόμενο το οποίο αποκαλύπτει μια νοθεία νέας εποχής.
Η συγκεκριμένη νοθεία που έχει αρχίσει να παίρνει τεράστιες διαστάσεις αφορά χρησιμοποιημένα καμμένα λάδια, από αυτοκίνητα, βιομηχανίες κτλ. και τα αναμειγνύουν με πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.......

Στο μεταξύ, κατόπιν εντολής του υπουργού Οικονομικών προς τον Ειδικό Γραμματέα Σ.Δ.Ο.Ε., για πάταξη του φαινομένου της παράνομης διακίνησης καυσίμων – εμπορευμάτων, σχεδιάσθηκαν και διενεργήθηκαν αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις ελέγχου Β/Ο, φορτηγών αυτοκινήτων και λεωφορείων, στις πύλες εισόδου της χώρας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι έλεγχοι διενεργήθηκαν συνεχώς και αδιαλείπτως σε 24ωρη βάση.
Από τους διενεργηθέντες ελέγχους διαπιστώθηκε σωρεία φορολογικών και τελωνειακών παραβάσεων, με σημαντικότερη την εξής:
Εντοπίσθηκε φορτηγό τρίτης χώρας να προμηθεύεται καύσιμο από αντλία πρατηρίου με τη ένδειξη DIESEL. Κατά τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για χρησιμοποιημένα ορυκτέλαια, των οποίων η συνολική ποσότητα στη δεξαμενή ήταν 10.400 λίτρα.
Επίσης διαπιστώθηκε ότι είχαν διατεθεί 4.000 λίτρα νοθευμένου καυσίμου, που είχε κατασχεθεί σε προγενέστερο έλεγχο και διατέθηκε αφού παραβιάσθηκαν οι σφραγίδες που είχαν τεθεί.

Πηγή : iefimerida.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...