16 Νοε 2012

Δήλωση "Κασσάνδρας": "Με την Ελλάδα, όλα είναι ανοικτά, δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα"

ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ
Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, ξεκαθάρισε σήμερα εμμέσως πλην σαφώςαπό την Μανίλα όπου βρίσκεται σε περιοδεία στην Ασία, ότι το ΔΝΤ δεν πρόκειται να υποχωρήσει από την απαίτησή του να καταστεί το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο, δηλαδή να υπάρξει νέο "κούρεμα" πριν από την καταβολή της επόμενης δόσης. 
Μάλιαστα πίεσε με τον τρόπο της την Γερμανία δηλώνοντας .......

"Είναι ανάγκη να υπάρξει την ερχόμενη εβδομάδα, κατά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, μια συμφωνία που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της το συντομότερο δυνατόν. Δεν έχει τελειώσει τίποτα με την Ελλάδα, δεν υπάρχει συμφωνία (χρησιμοποίησε μια χαρακτηριστική αγγλοσαξωνική έκφραση "δεν έχει τελειώσει μέχρι να τραγουδήσει η χοντρή κυρία, όπως λένε")". Αυτή συγκεκριμένα ήταν η απάντησή της στο ερώτημα αν πιστεύει πως μια συμφωνία για τον τρόπο μείωσης του χρέους της Ελλάδας θα επιτευχθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

"Είναι θέμα σκληρής δουλειάς, επιμονής, εξασφάλισης ότι επικεντρώνουμε στον ίδιο στόχο ο οποίος είναι να μπορέσει η Ελλάδα να λειτουργήσει σε βιώσιμη βάση, να μπορέσει να ανακάμψει, να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της και να μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές το συντομότερο δυνατόν".

Μάλιστα έριξε πάλι "μπηχτές" στην Γερμανία δηλώνοντας πως "Η ανακοινωθείσα ύφεση της ευρωζώνης κατά το τρίτο τρίμηνο δεν αποτέλεσε ακριβώς έκπληξη, για το ΔΝΤ, το οποίο είχε προβλέψει πως η οικονομία της περιφέρειας αυτής θα σημειώσει πτώση το 2012, αλλά θα ανακάμψει το 2013, υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι αυτοί που αποφασίζουν την πολιτική στην Ευρώπη (σ.σ.: δηλαδή η Γερμανία) ενεργήσουν και κάνουν ό,τι πιστεύουμε όλοι πως είναι απαραίτητο και κατάλληλο για να υπάρξει ανάκαμψη από την κρίση", δήλωσε η Λαγκάρντ που είναι σαφές ότι κινείται στην γραμμή των ΗΠΑ προς περαιτέρω διαγραφή του χρέους.

Χθες με μια δήλωση από αυτές που δεν συνηθίζονται ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, ξεκαθάρισε ότι το ΔΝΤ δεν πρόκειται να δεχθούν τίποτα λιγότερο από το (αδύνατο): Δηλαδή να είναι το χρέος στο 120% του ΑΕΠ το 2020.
Η δήλωση έχει ως εξής: "Το ΔΝΤ έκανε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει την Ελλάδα ώστε να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος. Δεν υπάρχει κανένα αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα αλλά η βιωσιμότητα είναι κρίσιμη. Θέλουμε να δούμε το χρέος στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020» είπε ο Τ.Ράις και αυτό σημαίνει πιθανότατα την έναρξη αποχώρησης του ΔΝΤ από την τρόϊκα και την συνακόλουθη περικοπή της χρηματοδότησης των χρεών της Ελλάδας.


Πηγή : defencenet.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...