17 Νοε 2012

Tουλάχιστο ο Πέτρος Κόκκαλης είναι ειλικρινής>Έχω βγάλει λεφτά στο εξωτερικό, αλλά όχι όλα

Τουλάχιστο ο Πέτρος Κόκκαλης, μιλώντας στο γνωστό ρεπορτάζ του γερμανικού Spiegel για το πως ζουν οι πλούσιοι στη Ελλάδα της κρίσης ήταν ειλικρινής. Παραδέχθηκε ότι έχει βγάλει χρήματα στο εξωτερικό, όχι όμως όλα. Πρόκειται για μια γενναία παραδοχή με φόντο βέβαια και τον θόρυβο για την λίστα Λαγκάρντ, λόγω της οποίας κυνηγούν τον Βαξεβάνη κι όχι τους εμπλεκόμενους!....
Διαβάζουμε στο "Πρώτο Θέμα">
"Το Spiegel ολοκληρώνει το ρεπορτάζ του κάνοντας αναφορά και στην οικογένεια Κόκκαλη. Ο Πέτρος Κόκκαλης έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο κήπο σε μια από τις φτωχότερες περιοχές της Αθήνας. Συνήθιζε να οδηγεί φανταχτερά σπορ αυτοκίνητα, αλλά τώρα ο ίδιος προτιμά ένα Volkswagen Golf. Ο ίδιος ο Πέτρος λέει ότι η κρίση του έχει ανοίξει τα μάτια και τον έχει κάνει περισσότερο πολιτικό. Λέει, επίσης, ότι γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα του τόπου του. Για παράδειγμα, λέει ότι έπρεπε να περιμένει έξι μήνες για την άδεια μόνο για να εγκαταστήσει ένα μπαμπού bar με ψυγείο στον κήπο του. Σημειώνει δε ότι η κατάσταση δεν είναι δίκαιη.
Στην ερώτηση αν έχει βγάλει χρήματα στο εξωτερικό ο κ. Πέτρος Κόκκαλης απάντησε: «Σίγουρα, όχι όμως όλα. Το παίρνω σαν αστείο, αλλά δεν φταίω εγώ που γεννήθηκα πλούσιος».
Στη συνέχεια μίλησε για το πάρκο λαχανικών: «Αυτό είναι το έργο μου. Μπορούν να έρχονται μαθητές και να καλλιεργούν φυτά και να κάνουν ιππασία. Η είσοδος είναι στα 4 ευρώ αλλά σκέφτομαι να κατεβάσω το ποσό στα 2 ευρώ για να μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά όσοι ενδιαφέρονται».
Η οικογένειά του είναι μία από τις πλουσιότερες της χώρας. Ο πατέρας του, Σωκράτης ήταν ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού και είναι ο ιδρυτής της Intracom, μιας πολυεθνικής ομάδα τεχνολογίας. Έλεγχε μια ολόκληρη βιβλιοθήκη στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, και ο ίδιος χρηματοδοτεί ένα πρόγραμμα για την Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη στο Kennedy School της κυβέρνησης. Ο γιος του Πέτρος λέει ότι η οικογένειά του είναι προσεκτική και τα 10.500 άτομα που εργάζονται για την αυτοκρατορία Κόκκαλη στην Ελλάδα δεν θα χάσουν τις δουλειές τους.
Πηγή : kourdistoportocali.com
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...