14 Νοε 2012

Ανοικτή Επιστολή Διαμαρτυρία Λογιστών Μυκόνου

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ κ.κ
- Υπουργό Οικονομικών
- Υφυπουργό Οικονομικών
- Πρόεδρο Ειδικής Επιτροπής Ενοποιήσεων ΔΟΥ

Αξιότιμοι Κύριοι

Με την παρούσα επιστολή, οι υπογράφοντες λογιστές της νήσου Μυκόνου, διαμαρτυρόμαστε κατά της απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών, μεταξύ των υπό κατάργηση ΔΟΥ να συμπεριλάβατε και αυτήν της Μυκόνου, διότι πιστεύουμε ότι το μέτρο αυτό, το μόνο που θα προσθέσει στον κρατικό προϋπολογισμό θα είναι η στέρηση φορολογικών εσόδων και η ταλαιπωρία των φορολογουμένων, εις βάρος του καταδυναστευόμενου Ελληνικού Λαού....


Επειδή πιστεύουμε ότι η κατάργηση των 127 Δ.Ο.Υ. και η κατάρρευση των Δημοσίων Εσόδων είναι αποτέλεσμα της συνειδητής αδρανοποίησης και στη συνέχεια διάλυσης του φοροελεγκτικού μηχανισμού βάσει ενός σατανικού σχεδίου διαφόρων ανόμων συμφερόντων, μέσα και έξω από τη χώρα μας που εδώ και χρόνια σταδιακά μεθοδεύεται και σκοπό έχει:


Να απενεργοποιηθεί και στη συνέχεια να διαλυθεί ο υπάρχων φοροελεγκτικός μηχανισμός με κατασυκοφάντηση και διασυρμό των εφοριακών ελεγκτών με Γκαιμπελίστικο τρόπο, ότι είναι ανίκανοι και διεφθαρμένοι και για το λόγο αυτό καταρρέουν τα Δημόσια έσοδα, ώστε να παραχωρηθεί ο νευραλγικός τομέας του φορολογικού ελέγχου και η είσπραξη των εσόδων του δημοσίου από φόρους σε ιδιωτικές εταιρείες δημιουργώντας έτσι (σε «Παγκόσμια Πρώτη») τους σύγχρονους «ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ» για να συνεχισθεί πλέον το «άγριο πάρτι της φοροδιαφυγής και της φοροαπάτης», στην κρίσιμη αυτή στιγμή που η χώρα καταρρέει από την μη ουσιαστική πάταξη της φοροδιαφυγής με αποτέλεσμα την μη είσπραξη των δημοσίων εσόδων αλλά και την παράνομη επιστροφή ΦΠΑ δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως, με τελικό στόχο να ξεπουληθεί η δημόσια και η ιδιωτική περιουσία χωρίς αντίδραση από τον λαό, αφού πρώτα γίνει η φτωχοποίηση των Ελλήνων με Βουλγαροποίηση των μισθών και-των-συντάξεων.


Στα πλαίσια του σχεδίου αυτού εντάσσεται και το επικοινωνιακό παραμύθι της Υπηρεσιακής ηγεσίας του φορολογικού μηχανισμού της χώρας μας, που συνεχίζεται-ανερυθρίαστα.

Αυτοί οι ανίκανοι και άσχετοι «σοφοί», που αναρριχήθηκαν μέσα από ίντριγκες και διαπλοκές στις ανώτατες βαθμίδες της Υπηρεσιακής ηγεσίας του φορολογικού μηχανισμού, είναι οι κύριοι υπεύθυνοι της κατάρρευσης των Δημοσίων Εσόδων και δυστυχώς παραμένουν οι ίδιοι στις θέσεις αυτές και παρασύρουν και την νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ σε αναποτελεσματικές αποφάσεις και λανθασμένα συμπεράσματα για τις αιτίες της κατάρρευσης των Δημοσίων Εσόδων και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και φοροκλοπής.


Οι κύριοι λοιπόν αυτοί οφείλουν να απαντήσουν και να δώσουν εξηγήσεις:


- Γιατί μειώθηκε δραματικά ο αριθμός των εφοριακών από 15.300 που υπηρετούσαν το έτος 2009 σε 9.800 τον Ιούνιο του 2012?


- Γιατί καταργήθηκαν τα τμήματα ελέγχου και δικαστικού σε 200 Δ.Ο.Υ. από 01/01/2012?


- Γιατί καταργούνται 127 Δ.Ο.Υ. μέχρι 31/12/2012?


- Γιατί καταργήθηκαν το 2004 τα ΤΟΠΙΚΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ (ΤΕΚ)?


- Γιατί αδρανοποιήθηκαν και μετονομάσθηκαν σε ΥΠΕΕ οι Υπηρεσίες του ΣΔΟΕ από το 2004 μέχρι το 2010?


- Γιατί αποδεκατίσθηκαν από ελεγκτές οι Υπηρεσίες του ΣΔΟΕ από το 2010 και υπολειτουργούν σήμερα με προγραμματισμένη την κατάργηση των περιφερειακών Υπηρεσιών του?


- Γιατί αδρανοποιήθηκαν από το 2004 και στη συνέχεια διαλύθηκαν την 1-2-2012 τα ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ( ΠΕΚ)?


- Γιατί υποβαθμίστηκαν τα ΔΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ( ΔΕΚ) με την δημιουργία μιας δυσλειτουργικής μονάδας της Δ.Ο.Υ Μεγάλων Επιχειρήσεων?


- Γιατί αλλάζουν εξ ολοκλήρου τον ελεγκτικό φορολογικό μηχανισμό με ασχέτους, ανίκανους και εντελώς άπειρους «Ελεγκτές Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους», ενώ διέθετε συγκροτημένους, έμπειρους και με πολλές γνώσεις ελεγκτές, αντί να τον εξυγιάνουν και συμπληρώσουν με νέους ελεγκτές?


- Γιατί δεν αναφέρουν που βρήκαν ξαφνικά τις ομάδες δράσης (ΡΑΜΠΟ!!!) που θα πραγματοποιήσουν σοβαρούς φορολογικούς ελέγχους και θα εισπράξουν τα δημόσια έσοδα?
 

- Γιατί τόσο παραμύθι?
ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ.


Η σύσταση του νέου σώματος «Ελεγκτές Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους» από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και μόνο από την ονοματολογία δείχνει τις πραγματικές διαθέσεις του Υπουργείου, δηλαδή της κατάργησης του θεσμού του εφοριακού ελεγκτή.

Η στελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών με υπαλλήλους άλλων υπηρεσιών του Υπουργείου είναι δυστυχώς τελείως αδόκιμη γιατί είναι πολύ λίγοι έως ελάχιστοι οι υπάλληλοι άλλων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών που έχουν τα προσόντα και τις ικανότητες για ελεγκτική Υπηρεσία γιατί αν υπήρχαν τέτοιοι υπάλληλοι σίγουρα θα υπηρετούσαν ήδη στις ελεγκτικές υπηρεσίες οι οποίες είχαν και έχουν πάρα πολλές ελλείψεις προσωπικού και μάλιστα ικανού και με ουσιαστικά και τυπικά προσόντα.


Ο στόχος των διαφόρων ανόμων συμφερόντων, μέσα και έξω από τη χώρα μας, της αποδιοργάνωσης των ελεγκτικών υπηρεσιών επιτεύχθηκε πλήρως, γιατί το μόνο που θέλουν είναι η κατάργηση του ουσιαστικού φορολογικού ελέγχου ή την πραγματοποίηση του από άσχετους και ανίκανους υπαλλήλους με τελικό στόχο την ιδιωτικοποίηση του, ώστε ανενόχλητοι πλέον να συνεχίσουν το μεγάλο πάρτι της φοροδιαφυγής- φοροκλοπής και φοροαπάτης και ταυτόχρονη άλωση της Δημόσιας Περιουσίας σε βάρος του Ελληνικού λαού που θα τον εξαθλιώσουν εντελώς.


Ο Βενιζέλος, ως Υπουργός Οικονομικών, την 9 Νοεμβρίου 2011 με την Αρ. Πρωτ: Δ6Α1153411 ΕΞ2011 απόφαση, με την οποία καθόρισε των αριθμό και την κατανομή ανά Υπηρεσία των «Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους», προβλέπει την στελέχωση της κεντρικής Υπηρεσίας του ΣΔΟΕ με 100 μόνο ελεγκτές από τους 2335 ελεγκτές που θα στελεχώσουν όλες τις ελεγκτικές φορολογικές Υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ, χωρίς να προβλέπεται ούτε ένας ελεγκτής για τις υπόλοιπες περιφερειακές υπηρεσίες του ΣΔΟΕ, γιατί προφανώς έχει αποφασισθεί η κατάργηση τους.


Σημειώνεται ότι η διαδικασία επιλογής και επάνδρωσης των «Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους» έχει τελματώσει και μόνο 250 υπάλληλοι έχουν επιλεγεί, οι οποίοι τοποθετήθηκαν στην πλειοψηφία τους σε τμήματα "δικαστικού". Τα τμήματα ελέγχου (όσα λειτουργούν) έχουν αποδεκατισθεί από ελεγκτές με αποτέλεσμα να υστερούν σε πραγματοποίηση ελέγχων.


Με την ίδια απόφαση του Βενιζέλου δεν προβλεπόταν ούτε ένας ελεγκτής για τα ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ( ΠΕΚ) του ΥΠΟΙΚ, των οποίων ήδη έχει ανασταλεί η λειτουργία τους (στην ουσία καταργήθηκαν) από 1-2-2012 και τα οποία είχαν συγκροτημένους, έμπειρους και με πολλές γνώσεις ελεγκτές και σταμάτησαν σοβαρούς φορολογικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις που εμπλέκονται σε διεθνές κύκλωμα απάτης ΦΠΑ, που με εκτεταμένη χρήση ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ, εισέπραξαν παράνομα εκατοντάδες εκατομμυρίων ΕΥΡΩ από τις ΔΟΥ όλης της χώρας. Οι έλεγχοι αυτοί ήταν σε τελικό στάδιο σύνταξης πορισμάτων και καταλογισμού προστίμων δισεκατομμυρίων ΕΥΡΩ.


Γιατί σταμάτησαν αιφνιδίως αυτούς τους ελέγχους, ποιά συμφέροντα εξυπηρετούν? Μήπως για να συνεχίσουν ανενόχλητοι τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ δισεκατομμυρίων ΕΥΡΩ.


Από το νόμο προβλέπεται η επιστροφή ΦΠΑ σε εξαγωγείς και επενδυτές. Εκμεταλλευόμενοι τις διάτρητες και ασαφείς διατάξεις περί επιστροφής ΦΠΑ αλλά και την εύκολη και απλή διαδικασία, οργανωμένες συμμορίες έχουν ρημάξει το Δημόσιο παίρνοντας παράνομα δισεκατομμύρια ευρώ με εκτεταμένη χρήση ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ. 


Από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών έχουν επιστραφεί 5.000.000.000€ το 2010, άλλα 5.500.000.000 € το 2011 και προβλέπεται από τον προϋπολογισμό του 2012 άλλα 3.800.000.000 (ήδη ανακοινώθηκε από τον Υφυπουργό ανάπτυξης κ. Σκορδά ότι μέχρι 31/12/2012 θα επιστραφούν 4 δις ΕΥΡΩ ΦΠΑ). 

Οι "εξαγωγείς" και η "παρέα" τους μαθημένοι στο μεγάλο φαγοπότι των τεράστιων ποσών παράνομων επιστροφών ΦΠΑ, διαμαρτύρονται συνεχώς γιατί καθυστερεί η άγρια "μάσα", αλλά δεν εκδίδουν επουδενί Ειδικά Δελτία Απαλλαγής ΦΠΑ, που έχουν δικαίωμα και θα έλυναν έτσι το πρόβλημα ρευστότητας, γιατί ο σκοπός είναι ένας και μοναδικός. 

ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΑΓΡΙΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ, ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ.

Για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του φορολογικού μηχανισμού και την σύσταση του νέου σώματος «Ελεγκτές Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους» συστήθηκαν δύο επιτροπές από άσχετους και ανίκανους υπαλλήλους που αναρριχήθηκαν με αδιαφανείς διαδικασίες σε ανώτερες και ανώτατες υπηρεσιακές θέσεις, με αμφιλεγόμενες προθέσεις για το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα της διάλυσης των υπηρεσιών (ελέγχου και είσπραξης) του φορολογικού μηχανισμού και αντικατάστασης των με ιδιωτικές εταιρείες.

Για να μην συμβούν όλα αυτά τα δεινά και να μη μεταβληθεί η χώρα μας σε ένα αποικιακό προτεκτοράτο στα χέρια ιδιωτικών ξένων και ντόπιων συμφερόντων και για όλους τους ανωτέρω λόγους, 


ζητούμε την μη κατάργηση της ΔΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ και την περαιτέρω στελέχωση της, δεδομένου ότι τα ακαθάριστα έσοδα που πραγματοποίησαν οι επιχειρήσεις της Μυκόνου την περίοδο 05/2012-09/2012 ανήλθαν σε 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ δηλαδή στο 0,5% του Α.Ε.Π. της Ελλάδας, 

ενώ η Δ.Ο.Υ Μυκόνου βρίσκεται στην ΠΡΩΤΗ θέση είσπραξης για τις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές ομάδας Δ, για το εννεάμηνο του 2012 

και στην ΔΕΥΤΕΡΗ θέση είσπραξης για τις παλαιότερες οφειλές, 

το δε τμήμα Κεφαλαίου της Δ.Ο.Υ Μυκόνου έχει εκδώσει περί τα 400 φύλλα ελέγχου από τα οποία προκύπτουν ποσά προς είσπραξη της τάξεως των δέκα 10.000.000 εκατομμυρίων ευρώ.

Με όλα αυτά τα δεδομένα όχι μόνο ΔΕΝ πρέπει να κλείσει η Δ.Ο.Υ Μυκόνου αλλά επιβάλλεται να ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΘΕΙ ΣΕ Δ.Ο.Υ Α΄ ΤΑΞΗΣ.


                                                                   Μ ε τ ά   Τ ι μ ή ς
                                                        ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...