12 Νοε 2012

Ερχεται η πιστωτική κάρτα… κομπιούτερ!!

Tη νέα κάρτα-υπολογιστή παρουσίασε πρόσφατα η Mastercard και σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εταιρίας θα βγει στην αγορά τον Ιανουάριο του 2013. Και σημειώνουμε κάρτα-υπολογιστής καθώς η νέα πιστωτική θα δίνει την δυνατότητα στους κατόχους της να έχουν online πρόσβαση σε υπηρεσίες web banking, αφού θα «φέρει» πληκτρολόγιο αφής και οθόνη LCD......
Σε δεύτερη φάση η κάρτα θα προβάλλει επιπλέον πληροφορίες όπως το πιστωτικό υπόλοιπο και το ιστορικό συναλλαγών. Σε πρώτη φάση, η κάρτα θα αντικαθιστά τις συσκευές που δίνουν κωδικούς μίας χρήσης για την πρόσβαση σε υπηρεσίες web banking. Οι συσκευές αυτές, τις οποίες χρησιμοποιούν και οι περισσότερες ελληνικές τράπεζες, αυξάνουν μεν την ασφάλεια των συναλλαγών, ωστόσο πολλοί χρήστες το βρίσκουν κουραστικό να τις μεταφέρουν μαζί τους προκειμένου να μπορούν να συνδεθούν στην υπηρεσία.

"Αναρωτηθήκαμε αν θα μπορούσαμε, αντί να στέλνουμε στους πελάτες μια επιπλέον ογκώδη συσκευή, να την αντικαταστήσουμε με κάτι που υπάρχει ήδη στο πορτοφόλι τους" σχολίασε εκπρόσωπος της τράπεζας Standard Chartered Bank, η οποία λανσάρει την κάρτα σε συνεργασία με τη Μastercard. Όπως επισημαίνει πάντως το Ars Technica, παρόμοιες διαδραστικές κάρτες έχουν διατεθεί από τη Mastercard στην Τουρκία, τη Ρουμανία και άλλες αγορές, ενώ μια ανάλογη κάρτα παρουσιάστηκε πέρυσι από τη Visa.

Και αν η τεχνολογία πάρει θετικές κριτικές, οι κάρτες θα μπορούσαν να εμπλουτιστούν με νέες λειτουργίες, όπως η προβολή πληροφοριών για τις συναλλαγές. Οι νέες κάρτες, ωστόσο, θα μπορούσαν στο μέλλον να αντικατασταθούν από κινητά τηλέφωνα με τεχνολογία NFC (Near Field Communications), οι οποίες πιστοποιούν την ταυτότητα του κατόχου ασύρματα.

Πηγή : fpress.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...