24 Νοε 2012

Βάψετε σύννεφα στους τοίχους ή την οροφή (Video βήμα-βήμα)

Σύννεφα σε τοίχους και ταβάνια!! Aπλή, ιδιαίτερα εντυπωσιακή και όμως όχι και τόσο διαδεδομένη τεχνοτροπία. Θα σας κάνει να νιώσετε σαν να πετάτε στον αέρα!!..... 
Το να ζωγραφίσετε σύννεφα δεν είναι τόσο δύσκολο όπως μπορείτε να νομίζετε. Είναι περισσότερο σαν ανάμειξη χρωμάτων για να δημιουργήσετε την εμφάνιση του ανάλαφρου ρεαλιστικού σύννεφου!!
Βήμα 1
Ξεκινήστε βάφοντας τους τοίχους με ένα φωτεινό μπλε σατέν ακρυλικό χρώμα και στη συνέχεια να βάψτε το ταβάνι με ένα ανοιχτόχρωμο μπλε (από το ίδιο δείγμα χρώματος). Χρησιμοποιώντας σατέν χρώμα αντανακλούν το φως και θα δώσουν στο δωμάτιο μια απαστράπτουσα, δροσερή ματιά.
Βήμα 2
Χρησιμοποιήστε ματ λευκό ακρυλικό για να βάψετε το κύριο σχήμα του σύννεφου πάνω στον τοίχο με ένα πινέλο σφουγγάρι. Ενώ περιμένετε αυτό να στεγνώσει, κόψτε στο ίδιο σχήμα σε ένα κομμάτι πλαστικού φύλλου – χαρτόνι λειτουργεί επίσης το ίδιο καλά.
Βήμα 3
Εφαρμόστε ταινία στο στένσιλ σας και τοποθετήστε το πάνω από το κύριο σχήμα του σύννεφου. Ανακατέψτε 1 μέρος λευκό χρώμα με 2 ελαφρύ γκρί ή μπέζ γκρί και χρησιμοποιήσετε το πινέλο σφουγγάρι για να χρωματίσετε σε αυτό το δεύτερο μέρος. Αφαιρέστε και επανατοποθετήστε το stencil στην άλλη πλευρά του σύννεφου σας και να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία.
Βήμα 4
Μετά από κάθε σύννεφο που έχει τελειώσει, κατεβαίνετε από την σκάλα για να κοιτάξετε τη συνολική εικόνα και να πάρετε μια ιδέα των αναλογιών και της προοπτικής του.
Βήμα 5
Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό, στεγνό πινέλο και θολώστε - μουτζουρώστε ελαφρά τα εξωτερικά άκρα ώστε να δημιουργήσετε βάθος και διάσταση στο σύννεφο. Βρέξτε το πινέλο πάνω από το χρώμα όταν είναι ακόμα υγρό και σκουπίστε με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας πριν συνεχίσετε.

Αυτό ήταν!! Τώρα μπορείτε να απολαύσετε το έργο σας!!! Εύκολος ... μαγικός τρόπος για να διακοσμήσετε πολύ ιδιαίτερα κάποια σημεία των τοίχων ή και ολόκληρους τοίχους με ... ζωγραφική αλλά ... χωρίς να ζωγραφίσετε!!
Υπάρχει κάτι τόσο μαγικό όσο τα σύννεφα σε τοίχους και ταβάνια!! Θα σας κάνει να νιώσετε σαν να πετάτε στον αέρα!!
Δείτε Video

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...