23 Νοε 2012

Βρούτσης: Πληρώνουμε παθογένειες ετών

«ΤΙΤΑΝΙΟ ΕΡΓΟ Η ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΜΑΣ»
Στην δύσκολη χρονική συγκυρία που διανύει η Ελλάδα, αλλά και στις προσπάθειες επανάκτησης της αξιοπιστίας της στο εξωτερικό αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, σε σημερινές του δηλώσεις στη ΝΕΤ.
«Το τιτάνιο έργο είναι η επανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας, μια μάχη η οποία κερδήθηκε», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, ενώ υπογράμμισε ότι .......λόγω της επανάκτησης της αξιοπιστίας μας στο εξωτερικό, ο πρωθυπουργός πήγε στις Βρυξέλλες «με τον αέρα του διεκδικητή ότι η συμφωνία πρέπει να τηρηθεί».

Ο υπουργός Εργασίας, αναφερόμενος στη δύσκολη χρονική συγκυρία που διανύει η χώρα μας λόγω κρίσης, τόνισε ότι «πληρώνουμε παθογένειες ετών».

Για τον κατώτατο μισθό, ο οποίος καθορίζεται στα 586 ευρώ, ο κ. Βρούτσης είπε ότι «πολύ δύσκολα θα μπορέσει να ζήσει κάποιος με 586 ευρώ. Από την άλλη, μακάρι να είχαν όλοι τα 586 ευρώ», επισημαίνοντας ότι ένα 25% του πληθυσμού δεν έχει ούτε αυτό το ποσό.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι τα 586 ευρώ δεν είναι «υποχρεωτικός κατώτατος μισθός» αλλά ένα «δίχτυ ασφαλείας» προς τα κάτω.

Τέλος, αναφορικά με τα ποσοστά ρεκόρ που αγγίζει η ανεργία στη χώρα μας, ο Γιάννης Βρούτσης επισήμανε ότι η ανεργία μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με ανάπτυξη και επενδύσεις.

Πηγή : ethnos.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...