7 Νοε 2012

Καλύτερες μέρες για τις ΗΠΑ προέβλεψε ο Μπαράκ Ομπάμα αμέσως μετά την επανεκλογή του

Τι είπε στην ομιλία του σε κατάμεστη αίθουσα στο Σικάγο μετά την εκλογική επικράτησή του.
Μήνυμα ενότητας απηύθυνε ο Μπαράκ Ομπάμα κατά την πρώτη του ομιλία μετά την επανεκλογή του σε μία κατάμεστη αίθουσα στο συνεδριακό κέντρο Μακόρμικ του Σικάγο και καταχειροκροτούμενος από τους υποστηρικτές του.....

«Είμαστε μία οικογένεια, ένα έθνος και θα προχωρήσουμε μαζί μπροστά» είπε, τονίζοντας, ωστόσο, ότι ο δρόμος είναι δύσκολος και απαιτείται σκληρή δουλειά. «Είμαι πιο αισιόδοξος και πιο αποφασισμένος από ποτέ» τόνισε.


«Για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τα καλύτερα δεν έχουν έλθει ακόμα», τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα στη νικητήρια ομιλία του ενώπιον χιλιάδων οπαδών του .


Ο αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Μισέλ και τις δυο κόρες του Σάσα και Μαλία, τόνισε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντίπαλό του στις εκλογές Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος παραδέχθηκε την ήττα του.


«Μπορεί να είχαμε μια σκληρή μάχη, αλλά μόνο επειδή αγαπάμε βαθειά την πατρίδα μας», υπογράμμισε ο Ομπάμα, ο οποίος συνεχάρη τον αντίπαλό του για το πάθος με το οποίο διεξήγαγε την προεκλογική του εκστρατεία και τόνισε ότι θέλει να συνεργαστεί με τον Ρόμνεϊ για «την πρόοδο της χώρας.»


Ο Ομπάμα τόνισε ότι η οικονομία βρίσκονται σε ανάκαμψη και τόνισε ότι στόχος του είναι να εγγυηθεί την ασφάλεια στην μεσαία τάξη. «Θέλουμε μια χώρα που δεν βαρύνεται από το χρέος, δεν εξασθενεί από τα δημοσιονομικά» είπε.


«Δεν είναι πάντα εύκολος ο δρόμος για να πάμε τη χώρα μπροστά. Χρειάζεται σκληρή δουλειά και αγώνα» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και κάλεσε όλους τους πολίτες να παλέψουν για μία καλύτερη Αμερική.


«Απόψε ψηφίσατε για δράση, για πράξεις. Ο ρόλος, όμως, του πολίτη δεν τελειώνει με την ψήφο του. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί» είπε.


Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε υπερήφανος που ηγείται ενός τέτοιου έθνους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ποτέ δεν ήμουν τόσο αισιόδοξος και τόσο αποφασισμένος όσο είμαι τώρα για το μέλλον των ΗΠΑ.  Μαζί θα παλέψουμε, θα δουλέψουμε για να φτάσουμε στην πρόοδο. Μαζί θα προχωρήσουμε μπροστά» δήλωσε φανερά συγκινημένος.


Εσωτερικά ζητήματα


Ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι χρειάζεται συμβιβασμός για να προχωρήσει η χώρα προς τα εμπρός.  Ο Ομπάμα υποσχέθηκε να συνεργαστεί με τους Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους ηγέτες με στόχο τη μείωση του ομοσπονδιακού ελλείμματος, τον καθορισμό του φορολογικού κώδικα, τη μεταρρύθμιση των νόμων περί μετανάστευσης και τον περιορισμό της εξάρτησης της χώρας από το ξένο πετρέλαιο.    


Ο Ομπάμα υπογράμμισε ότι θα συζητήσει με τον αντίπαλό του και ηττημένο των προεδρικών εκλογών Μιτ Ρόμνεϊ για «τους τομείς στους οποίους θα συνεργαστούμε για να κάνει η χώρα βήματα προόδου».  


Πιο εμπνευσμένος από ποτέ


Ο αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι επιστρέφει στο Λευκό Οίκο «πιο αποφασισμένος και πιο εμπνευσμένος από ποτέ». 


 Στην 25λεπτη ομιλία του τόνισε:«Παρά τις διαφορές μας, οι περισσότεροι από εμάς τρέφουν τις ίδιες ελπίδες για το μέλλον της Αμερικής», υπογράμμισε ο Ομπάμα ενώπιον των χιλιάδων οπαδών του που τον επευφημούσαν και οι οποίοι τον είχαν υποδεχθεί λίγα λεπτά νωρίτερα φωνάζοντας «τέσσερα ακόμα χρόνια».  


«Εκεί είναι που πρέπει να πάμε. Μπροστά», τόνισε ο Ομπάμα επαναλαμβάνοντας ένα από τα σλόγκαν της προεκλογικής του εκστρατείας.

Πηγή : tovima
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...