13 Δεκ 2011

YouTube for Schools, η νέα εκπαιδευτική έκδοση για μαθητές (Video )

Τη νέα επιμορφωτική πλευρά του YouTube αποφάσισε να μας παρουσιάσει η Google, αφήνοντας για λίγο στην άκρη τα video με τις χαριτωμένες γάτες, τις χιουμοριστικές φάρσες και τα τραγούδια.

Όλοι γνωρίζουμε εκ πείρας ότι όταν είσαι στο YouTube δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο να μην παρασυρθείς έστω και για λίγο και να ξεκινήσεις να βλέπεις τέτοιου είδους video. Στη συνέχεια...
το λίγο γίνεται πολύ και μερικές ώρες μετά ξεχνάς τι έψαχνες αρχικά. Σκέψου, μάλιστα, τι γίνεται αν είσαι μαθητής με ανοιχτή πρόσβαση στο YouTube εν ώρα μαθήματος…

Αυτό ακριβώς το πρόβλημα έρχεται να διορθώσει η νέα έκδοση YouTube for Schools που φροντίζει ώστε τίποτα να μη σου αποσπάσει την προσοχή τουλάχιστον όσο βρίσκεσαι στην τάξη. Στην ουσία πρόκειται για μια ρύθμιση, με την οποία μπλοκάρεται η πρόσβαση σε οποιοδήποτε μη εκπαιδευτικό video, επιτρέποντας μόνο την παρακολούθηση επιμορφωτικού περιεχομένου από το YouTube EDU και τους 600 εκπαιδευτικούς συνεργάτες του YouTube.
Πέρα όμως από το μπλοκάρισμα συγκεκριμένων video, η Google σε συνεργασία με δασκάλους και καθηγητές δημιούργησε περισσότερες από 300 λίστες με εκπαιδευτικά video, ομαδοποιημένα κατά μάθημα ή κατά τάξη. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.
Δείτε Video
Πηγή : techgear
Επιμέλεια για το Mykonos Ticker : Βαγγέλης Κάστας - Τεχνικός Δικτύων Η/Υ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...